Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

27-03-2016 "Kampioenen 2015-2016"


Beste bridgers,

Donderdag en vrijdag speelden we de laatste drive van de competitie 2015-2016. Vanaf volgende week starten we de competitie 2016 op die competitie loopt tot eind 2016.

Je 12 beste scores op donderdag en vrijdag komen in aanmerking, respectievelijk voor de donderdag- en vrijdagcompetitie.

Voor 2015-2016 kronen we twee kampioenen

Pierre Berger stond bijna de volledige competitie aan de leiding op vrijdag en hij is dan ook de onbetwistbare kampioen. De voorbije weken heeft hij weliswaar geen topscores meer laten noteren maar vorige vrijdag waren Pierre en Annie toch weer eens aan de eer.

Vice-kampioen zijn Robert en Roland. Vorig jaar waren zij de kampioenen met Pierre op de tweede plaats. De rollen zijn dit jaar omgekeerd. Annie vinden we in beide eindklassementen terug op de derde plaats. Dus veel nieuws was er niet onder de zon.

Benieuwd of er zich volgend jaar een nieuwe naam aanmeldt.

Wat de donderdagcompetitie betreft is het een ander verhaal.

Paul Logghe heeft de kampioenstitel veroverd. Vorig jaar eindigde hij op een 22ste plaats maar toen had hij maar 10 scores en nu tekent hij elke donderdag present in 't Oosthof.
Op de tweede plaats Johan Vanneste. Vorig jaar vonden we hem terug op de 31ste stek met slechts 4 scores. Nu is Johan een vaste waarde op donderdag samen met zijn partner, Paul Cardinael, die de derde plaats inneemt.

De donderdagcompetitie kent dus al 4 verschillende kampioenen. Paul Logghe is de opvolger van Jan Vanslembroek, Martien Devreese en André Jacques. Ik kijk ook nu weer uit naar een spannende competitie.

Proficiat aan de kampioenen en vice-kampioenen. Hopelijk beleeft iedereen veel plezier aan de competitie 2016.

Groetjes en tot bridgens,

Let op: er is geen bridge op tweede paasdag in Jabbeke. Deze week is iedereen welkom op dinsdagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag. De volgende editie van de vrije viertallen gaat door op woensdag 27 april. De inschrijvingen zijn open.

Paul Clement

23-03-2016 "Vrije viertallen"


Vanmiddag speelden we de 6de manche van Dulcineas vrije viertallen
We waren te gast in ’t Oud Gemeentehuis, en we hadden de indruk een kroegentocht te spelen, veeleer dan een viertallenwedstrijd.
Ik denk dat we volgende keer terugkeren naar Ter Straeten, tenzij jullie zin zouden hebben om ons viertallentornooi inderdaad te gaan combineren met een kroegentocht.
Dit zou betekenen dat we elke maand een andere locatie gaan uittesten.
Zou misschien toch wel leuk zijn, je laat me maar even weten wat je bedenkingen zijn.

Uitslag:

1. Pierre Berger, Marc Braeckman, John Brys, Carine Vannieuwenburgh                               63vp
2. Chantal Verbeke, François demaecker, Monique Gilliaert, Magda Everaert                        61vp
3. Paul Clement, Jo Nachtergaele, Tine Hessels, Annie Caus                                                   36vp
4. Carlos Desoete, Moniek Avonture, André Jacques, Bernard Dereeper                               31vp
5. Johan verhaeghe, Martine Verdonck, Edouard Coppens, Claire Vandenabeele               27vp

Groetjes,

Paul Clement

21-03-2016 "Nieuwsbrief maart"


Beste bridgers,

Volgende week spelen ze in Amsterdam het White House Juniors Tournament. De beste junioren van Europa tekenen hier present. Op de deelnemerslijst ook twee Belgische teams en ik zie dat Emiel Vandewiele meespeelt in Belgium Red.

Waarschijnlijk is dit de reden waarom hij niet is aangemeld voor de vrije viertallen van volgende woensdag. Je kan tenslotte niet op 2 plaatsen tegelijk zijn en ik kan begrijpen dat hij kiest voor het witte huis.

Maar de consequentie is dat de vrije viertallen nog niet volzet zijn. Er is nog plaats voor een of twee teams. Graag aanmelden met een mailtje naar mijn adres.

We spelen woensdagmiddag in een nieuwe lokatie. Afspraak om 14h00 in het Oud Gemeentehuis, Oude Dorpsweg 70 in Varsenare. Dit is net onder de kerktoren.

De donderdag- en vrijdagcompetities lopen op hun laatste benen. Eind maart worden de bloemen uitgereikt en op 1 april start dan de nieuwe competitie, die loopt tot 31 december 2016.

De klassementen worden opgemaakt op basis van je 12 beste scores maar om de spankracht van de overall te bevorderen gaan we dit cijfer optrekken. Voor je ranking in de overall competitie houden we voortaan rekening met je 20 beste scores. Je kan voor de overall scoren op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Maandag in Jabbeke, dinsdag in Bredene, donderdag in Snellegem en vrijdag in Varsenare.

De verschillende klassementen zijn bijgewerkt en terloops wil ik nog even zeggen dat er verleden week een prijs is uitgekomen van 100 euro.

Wat kan je beter wensen, een namiddagje doorbrengen met je favoriete spel en na afloop de jackpot winnen.

Paul Clement

20-03-2016 "Aanpassingen"


Beste bridges,

Even uw aandacht voor het volgende:
1 - Op paasmaandag 28 maart is er geen bridge drive.
2 - Woensdag 23 maart gaat het viertallen tornooi door in 't Oud gemeentehuis in varsenare.

De activiteiten kalander is aangepast.
Groetjes,

Edouard

14-03-2016 "Oranje drive"


Beste Bridgers,

Op woensdag 27 april 2016 organiseert de Aardenburgse Groep voor de 25ste keer "De Oranjedrive".

Voor meer infomatie, klik op het icoontje

Adri Aarnoudse

07-03-2016 "Even bezinnen"


Beste bridgers,

Ik heb net een kijkje genomen op de site van Pierre Demandt om de uitslag van het kampioenschap van West-Vlaanderen te bekijken en wat blijkt?

Dulcinea staat niet op de 19de plaats. Wij scoren net als Witte Beer 1 69imp en daarmee wordt het een gedeelde 18de plaats.

Op de 17de plaats vind je de ploeg van Chaver 4. Dit team wordt gevormd door Herman De Schrijver, Carlo Vandenbussche, Johan Longueville en Patrick Delvinquière. Echt geen sukkelaars dus.
Herman de Schrijver heeft 2924 masterpoints op zijn naam staan. Het totaal van zijn ploeg is 5299 masterpoints.

Je neemt maar even een kijkje op je lidkaart van de vbl om na te zien hoeveel jij er hebt.

Het slemklassement voor februari is gewonnen door André Jacques. Na twee speelweken staat André ook aan de leiding in het overall.

We bridgen maandagavond in het Sportcentrum Jabbeke, dinsdagmiddag in de Vicognehoeve Bredene, donderdagavond in 't Oosthof Snellegem en vrijdagmiddag in Ter StraetenVarsenare.
Iedereen is overal welkom

Paul Clement

05-03-2016 "Kampioenschap West-Vlaanderen"


Beste bridgers,

De bridge-elite van West-Vlaanderen verzamelde vanmiddag in de lokalen van de Witte Beer. De halve finale van de beker van Vlaanderen, meteen ook het kampioenschap van West-Vlaanderen.

In dit gezelschap mocht Dulcinea niet ontbreken. We gingen nog eens spelen met de grote mensen.

Het kampioenschap liep over 6 wedstrijden van 6 giften. Voor Dulcinea speelden Paul en Filip, Jo en Anneke.

De eerste wedstrijd kwamen we uit tegen een team van Waregem. Op de eerste gift boden ze 6 ruiten. Het zat erin, maar ze gingen eentje down en zo wonnen we de eerste wedstrijd.

Daarna spelen we tegen Chaver 7. Zij bieden 6 harten, met aas en heer van harten buiten. Wij zijn ervan overtuigd dat ons nevenpaar 4 harten zal spelen. Helaas, ook zij bieden het slem. We verliezen de wedstrijd 12-0.

We verliezen ook tegen Flanders 1, en tegen Groeninge met zware cijfers. We maken ons geen illusies meer. We dachten niet dat we kandidaat winnaar waren maar het lijkt van kwaad naar erger te gaan.

De twee laatste wedstrijden spelen we tegen een team van de Witte Beer. Eerst tegen Witte Beer 1. We missen een opgelegde schoppenmanche en daardoor verliezen we de wedstrijd, maar met redelijke cijfers.

De laatste wedstrijd is tegen Witte Beer 3. Op de 36ste gift van de middag moet Filip 3 ruiten gedubbeld spelen. Hij gaat min 1 voor 200, aan de andere tafel scoort de Witte Beer 80, dat is 280, 6imp voor de Beer maar Jo biedt en maakt een 3SA, waar onze tegenstanders in 3♦ blijven zitten. Die swing bezorgt ons een tweede overwinning en in de eindstand houden we Witte Beer 3 achter ons.

Er namen 20 teams deel. Dulcinea eindigt op de 19de plaats maar het heeft ons zeker deugd gedaan. Viertallen blijft het leukste bridge.

Ik breek dus nog een lans en roep jullie op om mee te spelen in de vrije viertallen van Dulcinea.

Wat het kampioenschap van West-Vlaanderen betreft. De eerste 3 plaatsen worden ingenomen door teams van Chaver. Chaver is dus verreweg de sterkste club van West-Vlaanderen maar dat wisten we al.

De ploeg van Chaver 6, met Guido, François, Wim en Martien eindigt op de 11da plaats en Flanders 2, met Marc en Pierre stranden nog enkele plaatsen lager. Let op: het team van Chaver 6 speelde vorig seizoen in Liga 1, volgend jaar in Liga 2. Het team van Flanders 2 speelde kampioen in Liga 3, volgend jaar dus in Liga 2. Dulcinea 2, het team dat vanmiddag voor de spelers zorgde eindigde laatste in Liga 3. Omdat dit de laagste reeks is degraderen zij niet. De natuurlijke orde blijft dus gehandhaafd.

Groetjes en tot bridgens,

Paul Clement

02-03-2016 "Biedtip 3♠ op 2SA opening"


Dag allemaal,

ik heb de vraag gesteld welke invulling jullie geven aan een antwoord van 3 na een openingsbod van 2SA

Een antwoord van 2 na een openingsbod van 1SA vullen we in als transfer naar de mineurs met een zwakke hand. Het resulteert zelden in een goede score van 3 te spelen ipv 1SA, maar soms is het toch nuttig.

De keren dat je na een openingsbod van 2SA moet landen in 4 zijn nog veel zeldzamer. Met een lengte klaveren en een zwakke hand, kan je waarschijnlijk beter passen op 2SA.

Na een openingsbod van 2Sa denken we al vlug aan een slem en daarom denk ik dat de transfer naar klaveren kan blijven staan, maar dan veeleer als een sleminvite en niet met een zwakke hand. Een hand die je zin geeft om op zoek te gaan naar 6, dus een hand met een zeskaart  en minstens 8 pnt.

Het zou dan logisch zijn dat je die afspraak combineert met het bieden van 4 als sleminvite in ruiten.

Er is nog een andere manier om het bod in te vullen en die draagt eigenlijk mijn persoonlijke voorkeur weg:

Ik speel puppet stayman als ik een vijfkaart harten heb  en een vierkaart schoppen. Dan begin ik met 3, transfer naar harten en daarna bied ik mijn schoppen.

Dit kan ik niet met een vijfkaart schoppen en een vierkaart harten. Nadat ik mijn vijfkaart via een transfer geboden heb moet ik 3SA voorbij om mijn tweede kleur te bieden en dat wil ik alleen maar doen met een 5-5 in de hoge kleuren.

Ook beginnen met 3 werkt niet, want zonder vierkaart hoog biedt partner 3SA en dan kan de vijf-drie fit niet ontdekt worden.

Toen ik puppet stayman leerde kennen noemden we dit Niemeyer en de heer Niemeyer stelde voor met een 4-5 in harten en schoppen 3SA te antwoorden. Maar omdat het antwoord van 3Sa na een opening 2Sa vaak zo vanzelfsprekend is, was dit een erg foutgevoelige afspraak.

In de bridgeclub van Loppem, waar ik toen speelde hadden ze een biedsysteem opgesteld dat gold als de standaard van de club en daar hadden ze dit op gevonden:

Met een vijfkaart schoppen en een vierkaart harten antwoord je 3 op een openingsbod van 2SA.

Dit is de enige afspraak van het Loppemse biedsysteem die in mijn hoofd is blijven hangen, maar ik vind ze eigenlijk nog altijd nuttig.

Mijn collega-bridgeleraar Martien Mareel speelde in die tijd ook in Loppem en er is veel kans dat hij heeft meegeschreven aan dit biedsysteem.

Stephan volgt bridgeles bij Martien en hij heeft de afspraak gevonden in zijn cursus. Zijn antwoord krijgt mijn coup de coeur (misschien meer uit nostalgie dan om bridge-technische redenen)

Uiteraard staat het iedereen vrij in zijn partnership de invulling te geven die hij zelf het meest zinvol vindt. Belangrijk is vooral dat je partner weet wat je belooft (en natuurlijk ook dat je hebt wat je belooft)

En daarom wil ik nog eens benadrukken dat het in de eerste plaats belangrijk is, dat je dergelijke keuzes maakt in samenspraak met je partner.

PS:ja, ik ben me er zeker van bewust dat je door de Loppemse afspraak het schoppencontract in de zwakke hand laat spelen, maar je kan niet alles perfect doen.

groetjes en tot bridgens,

Paul

21-02-2016 "Biedtip van de week"9


Als je 1SA opend en je partner biedt 3 schoppen. Welke hand heeft de partner?

Als je partner een openingsbod doet van 2SA dan is het een goede afspraak dat men een antwoord van 3 schoppen een hand belooft met een vijfkaart schoppen en een vierkaart harten.

Uiteraard geldt dit ook voor een herbieding van 2SA na een openingsbod van 2 klaveren of 2 ruiten.

Groetjes,

Paul Clement

27-02-2016 "Wedstrijdleider"


De wedstrijdleider moet niet alleen de reglementen kennen, hij is het sociale middelpunt van de bridgeclub en ook naar buiten is hij het gezicht van de club.

Ik hoop dat ik die taak naar behoren vervul, maar ik sta natuurlijk open voor suggesties van de dulcineabridgers ombeter te doen.

Een ding is zeker,jullie komen naar dulcinea voor je plezier en daarom zal ik altijd optreden als ik vaststel dat een deelnemer door zijn gedrag aan tafel het speelplezier van de andere deelmemers vergalt. Iedereen zit aan de bridgetafel voor het plezier van iedereen.

Groetjes,

Paul Clement

24-02-2016 "Vrije viertallen"

Vanmiddag organiseerde Bridgeclub Dulcinea zijn maandelijkse vrije viertallenwedstrijd.

Uitslag:

1 - Nicole Legroe, Luc Verkest, Johan Verhaeghe, Martine Verdonck                           53 vp
2 - Pierre Berger, Paul Clement, Jo Nachtergaele, Liliane Wittebolle                            46 vp
3 - Carlos Desoete, Moniek Avonture, Andre Jacques, Bernard Dereeper                   45 vp
4 - Guido Hens, Lieve T'Jampers, Anneke Descheemaeker, Marleen Blondrock        44 vp
5 - Gerda Deloof, Carine Vannieuwenburgh, Monique Poot, Suzy d'Ydewalle            39 vp

De volgende sessie gaat door op woensdag 23 maart. De inschrijvingen zijn open vandaag

Groetjes, 

Paul Clement

22-02-2016 "Vrije viertallen drive"


Beste bridgers,

Op woensdag 24 februari organiseert Dulcinea de volgende sessie van de vrije viertallen. De wedstrijd gaat door in Varsenare in Ter Straeten. Er is nog ruimte om in te schrijven met je ploeg. Graag een mailtje als antwoord op deze nieuwsbrief.

Ik wil jullie er graag aan herinneren dat de drive op donderdagavond opnieuw doorgaat in Ter Straeten, Varsenare.

Je kan ook komen bridgen op maandagavond in Vrijetijdscentrum Jabbeke, op dinsdagmiddag in de Vicognehoeve Bredene en op vrijdagmiddag in Ter Straeten.

Paul Clement

21-02-2016 "Biedtip van de week"


Een volgbod van 1SA garandeert 15 mooie punten met een stop in de kleur van de openaar. De bovengrens van het volgbod is 18 pnt.

Het volgbod belooft dus een iets sterkere hand dan een openingsbod van 1SA en bovendien zijn de punten van de volgbieder goed geplaatst achter de opening.

De consequentie hiervan is dat de partner van de volgbieder kan inviteren vanaf 7 behoorlijke punten en met 9 punten moet hij zeker de manche bieden.

Paul Clement

20-02-2016 " Uitslag Valentijn drive"


Beste bridgers,

Mag ik iedereen danken voor de zeer aangename sfeer op de Valentijn drive.

Dank ook voor iedereen die op een of andere manier deelgenomen heeft om het bridgefeest te laten slagen.

Klik hier om de foto's en de uitslag van de valentijn drive te bekijken.

De uitslag van de drive staat onder de foto's

Edouard

16-02-2016 "Afsluiting Vicogne hoeve en overall competitie"


Beste bridgers,

Vanmiddag speelden we in Bredene de laatste drive van het seizoen 2015-2016.Volgende week spelen we de eerste drive van de competitie 2016-2017. Klik op het icoontje voor de eindrangschikking van Dulcinea Bredene 2015-2016.

Kampioen is Pierre Berger, met Annie Dewinter op de tweede plaats.

En we speelden ook de laatste drive van de overall competitie 2015-2016. Ook hier bekleden Pierre en Annie de eerste twee plaatsen.
we wensen hen van harte proficiat.

En natuurlijk koesteren we toch een beetje de hoop dat we Pierre kunnen transfereren van Flanders naar Dulcinea. Dan zou hij onze kleuren kunnen verdedigen in de competitie.

De Valentijnsdrive van donderdag 18 02 is de eerste drive van de overall competitie 2016-2017.

De donderdag en vrijdagcompetitie loopt nog tot eind maart.

Paul Clement

12-02-2016 "Overzicht 2015"


Beste bridgers,

Nu donderdag spelen we ons Valentijnstornooi. Dit tornooi is het eerste dat meetelt voor de overall ranking 2016.

De drive van dinsdagmiddag in Bredene is dus de laatste die invloed kan hebben op de ranking 2015-2016.

De toppositie van Pierre Berger is niet meer in gevaar. Hij wordt dus de eerste clubkampioen sinds de 4 drives die Dulcinea wekelijks organiseert meegeteld worden voor dit kampioenschap.

Pierre wordt ook met zekerheid winnaar van de Vicogne ranking 2015-2016. We wensen Pierre van harte proficiat en hopen dat hij ook in het volgende seizoen met veel plezier komt bridgen in Dulcinea.

De ranking van de donderdag en vrijdagdrives wordt pas afgesloten eind maart. Daar kunnen nog verschuivingen optreden. Zeker op donderdag staat het nog niet vast wie de titel op zijn naam mag schrijven maar ook op vrijdag kunnen Robert en Roland nog een scherpe eindspurt inzetten en ook Guido en Fernande zijn nog in de running.

De meest succesvolle bridger van de afgelopen weken is zonder twijfel Monique Gilliaert. Zij neemt met haar nieuwe partner een abonnement op de overwinning maar waarschijnlijk is haar remonte iets te laat begonnen om nog kampioen te kunnen worden.

De overall ranking beperkt zich tot bridgers die lid zijn van Dulcinea en de lijst bevat op dit ogenblik 85 namen, waarvan er 70 minstens 12 keer hebben meegespeeld.

Eén jaar geleden sloten we af met 74 leden en daarvan hadden er 60 minstens 12 drives gespeeld. Ik hoop dat die groeicurve zich ook volgend jaar nog kan doorzetten.

Je kan ook nog inschrijven voor de vrije viertallen die spelen we volgende week op woensdagmiddag in Ter Straeten.

Groetjes en tot bridgens,

Paul Clement

12-02-2016 "Valentijn tornooi"


Beste bridgers,

Voor het valentijn tornooi zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Ik richt mij tot de bridgers van onze club en zeker tot bridgers van andere clubs om deel te nemen aan het valentijn tornooi. Iedereen is welkom.

Wacht zeker niet tot de laatste dag.

Inschijving bij Paul Clement op volgend nummer: 0470 / 54 48 49

Edouard Coppens

08-02-2016 "Beker van Vlaanderen - Halve finale"


Opgelet:

Ik wil ook wel eens graag weten wie er wenst mee te spelen in de Beker van Vlaanderen?
De halve finale gaat door op 05 03 in de Witte Beer.

Paul Clement

06-02-2016 "Valentijn tornooi - Update"


Beste bridgers,

De interclubcompetitie is afgelopen, en je zou denken dat ik nu niets meer te vertellen heb, maar gelukkig zorgt Dulcinea voor een goed gevulde agenda.

De ogen zijn nu vooral gericht op de Valentijnsdrive. De drive gaat door op 18 feb, donderdagavond in Ter Straeten.

Het is de bedoeling dat je voor Valentijn een nieuwe partner uitnodigt en met Valentijn dacht ik uiteraard aan een mixte tornooi. Daarbij was ik blijkbaar de genderproblematiek van de 21ste eeuw uit het oog verloren, dus als je een mannetje bent, die het bij liever met een mannetje doet of je bent een vrouwtje, dat bij voorkeur een ander vrouwtje als partner heeft dan zal Dulcinea je geen strobreed in de weg leggen. Je bent van harte welkom op onze Valentijnsdrive. Wel vooraf inschrijven, dat is noodzakelijk voor de organisatie.

We willen graag om 20:00 beginnen bridgen maar jullie zijn uitgenodigd tegen 19h30. Om in de goede stemming aan tafel te gaan biedt de club je voor de drive een aperitief aan en tijdens de drive komt er nu en dan een verrassingshapje op tafel.

Deelname aan de Valentijnsdrive is 10 euro per deelnemer. Je kan nog altijd inschrijven.

De Valentijnsdrive is meteen ook de eerste drive, die meetelt voor de overall competitie 2016. Dit betekent dus dat de drive in Bredene op dinsdagmiddag 16 02 de afsluitende drive is voor de overall competitie 2015-2016 en ook voor de vicognecompetitie 2015-2016.

Op vrijdagmiddag en donderdagavondcompetitie loopt nog door tot einde maart 2016. Op 01 april 2016 beginnen we dan met een nieuwe lei.

Volgende week organiseert Dulcinea Bridge op de vaste tijdstippen. Maandagavond, dinsdagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag.

groetjes,

Paul

04-02-2016 "Donderdag avond drive"


Best bridgers,

Let op,

We spelen drie opeenvolgende donderdagen in Ter Straeten.
Op 3 maart keren we terug naar 't Oosthof.

Op 18 02 spelen we de Valentijndrive. Gelieve hiervoor in te schrijven. Deelname is 10 euro per speler.

groetjes,

Paul

03-02-2016 "Valentijn tornooi"


Best bridgers,

Voor het mixte Valentijnstornooi van 18 februari willen we het aantal tafels beperken tot 12.

Het is dus een zaak vlug in te schrijven als je zeker wil zijn van een plaats. ik verklaar de jacht op een leuke partner open.

Paul Clement

01-02-2016 "Competitie update"


Beste bridgers,

Gisteren liep de bridge interclubcompetitie op haar eind.

Dulcinea 1 trok naar Blankenberge en daar heeft het team getoond wat het waard is. De nummer 5 heeft de nummer 4 verslagen met 22-8 en de conclusie ligt voor de hand:
er zat zeker meer in dan een vijfde plaats maar na een erg ongelukkige competitiestart zijn we tevreden met het behaalde resultaat.

Voor Dulcinea 2 is het een ander verhaal. De hele competitie door hadden ze een abonnement op de laatste plaats en op die plaats sluiten ze de competitie ook af.
Gisteren verloren we nog eens in Roeselare: 17 - 13. Geen zware nederlaag, maar zeker niet goed genoeg om St Georges in te halen.
Dulcinea 2 scoort een totaal van 168vp, St Georges totaliseert er 174.

Maar ter vergelijking wil ik je dit nog meegeven: Waregem 3 eindigt laatste in Liga 3B met 146 vp. Ik heb alle scores even bekeken en wij zijn de beste laatste in Liga 3. Proficiat aan alle spelers van beide teams en onmiddellijk gaat mijn aandacht uit naar de toekomst van Dulcinea.
Hebben jullie er alweer zin in voor volgend jaar?

Die vraag richt ik trouwens ook tot de bridgers die dit jaar niet hebben meegespeeld. Wil je de kleuren van Dulcinea verdedigen in de competitie? Laat het mij dan maar even weten.

Trouwens, je hoeft niet te wachten tot de competitie 2016-2017. Op 5 maart 2016 spelen ze in de Witte Beer de halve finales van de Beker van Vlaanderen. Allen daarheen (wel vooraf even inschrijven)

groetjes,
Paul

30-01-2016 " Beker van Vlaanderen - Halve finale"


Beste,

Gelieve in bijlage de affiche te vinden voor de Halve Finale van de Beker van Vlaanderen, District West-Vlaanderen 2016.

Deze halve finale gaat door in het lokaal van de Witte Beer, Damse Vaart-Zuid 76, Brugge.

Wij danken Witte Beer voor hun bereidwillige medewerking. Om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen, dringen wij erop aan vooraf te willen inschrijven.

Klik op het icoontje om de affiche zichtbaar te maken.

Vriendelijke groet,

Fernand Gardyn

24-01-2016 "Competitie update"


Op de voorlaatste dag van de competitie had het wel wat voeten in de aarde om twee ploegen te laten aantreden

Christine en Dirk zouden in principe spelen in Dulcinea 2 en 1, maar op het laatste ogenblik moesten ze allebei vervangen worden.

Daarom hebben beide teams een onuitgegeven combinatie opgesteld. Michel trad voor het eerst aan in de competitie. Hij speelde met Annie tegen de Witte Beer. Lieve en Chantal waren hun nevenpaar. Michel wist mij na afloop te vertellen dat hij ervan had genoten. Wat en verademing om in zo'n rustige atmosfeer te bridgen.

Voor Dulcinea 2 vormden Anneke en Liliane een paar samen met Didier en ikzelf namen zij het op tegen Groeninge.
ook deze wedstrijd was erg genietbaar

Alle tegenstanders kregen een uitmuntend voor hoffelijkheid. Een heerlijke bridgenamiddag voor alle deelnemers.
Als enige minpunt moeten we zeggen dat Dulcinea beide wedstrijden heeft verloren.

Dulcinea 1 - Witte Beer 3  12-18
Dulcinea 2 - Groeninge 3   13-17

Dulcinea 1 heeft nu nog een voorsprong van 5 vp op de Witte Beer. Die voorsprong verdedigen ze volgende week in hun wedstrijd tegen Blankenberge. Blankenberge heeft de reputatie het zwarte beest van Dulcinea te zijn. Verleden jaar verloren we er op de laatste dag van de competitie met 25-5. Volgende week mag dit niet gebeuren.

Misschien krijgen we een steuntje van Flanders,die volgende week tegen de Witte Beer moet spelen, maar Witte Beer is hier niet op voorhand verloren want zij wonnen in de heenronde op Flanders met 12-18.

Voor Dulcinea 2 is het een status quo op de laatste plaats. St Georges verloor tegen Roeselare met 13-17. Zij behouden dus een voorsprong van 7 punten op Dulcinea 2. Dulcinea 2 gaat volgende week naar Roeselare en St Georges moet het opnemen tegen Witte Beer 2.

Paul Clement

17-01-2016 "Competitie update"


Beste bridgers,

De bridgecompetitie in Liga 3 loopt op haar einde. Er zijn nog twee wedstrijden, en de posities lijken vast te liggen.

Dulcinea 1 maakte gisteren de verplaatsing naar Duinbergen. Toen Dirk zijn ploeg koesterde hij de stille hoop dat hij indien nodig een geheim wapen zou kunnen in stelling brengen. Dat geheim wapen was de combinatie Pierre Berger-Marc Braeckman

Gisteren zaten beide heren aan de bridgetafel, maar wel aan de andere kant. Pierre en Marc spelen straks kampioen met Flanders 2. Gisteren hebben zij Dulcinea 1 verslagen met 21-9. Dulcinea blijft op de vifjde plaats, want hun achtervolgers verloren ook allemaal hun wedstrijd. Een vierde plaats zit er zeker niet meer in. De achterstand op Groeninge 5 bedraagt 31 vp. Met twee wedstrijden te gaan is dit onoverbrugbaar.

Dulcinea 2 speelde gisteren een topwedstrijd niet in de strijd om de titel, maar in de strijd om de laatste plaats. We trokken naar St Georges in Kortrijk. We begonnen de wedstrijd met een achterstand van 1 vp op St Georges, respectievelijk op de laatste en voorlaatste plaats.

De spelers van Dulcinea boden 3 slems en ze maakten er geen enkele. Op alle 3 de giften stelde St Georges zich tevreden met een manche, uiteraard telkens gemaakt. Als dit gebeurt in een viertallenwedstrijd dan weet je hoe laat het is. Score 18 - 12 voor St Georges, en wij eindigen de competitie waarschijnlijk als laatste. Niet getreurd, we gaan er nog twee leuke wedstrijden van maken. Volgende week tegen Groeninge 2, en op de laatste speeldag tegen Roeselare.

Ik wil jullie er nog even aan herinneren dat we op woensdag 27 jan de vrije viertallen spelen. Je kan nog altijd inschrijven voor deze wedstrijd. Graag een mailtje naar mij, bij voorkeur met de samenstelling van een volledige ploeg. Als je per paar inschrijft, dan probeer ik je te koppelen aan een ander paar voor de vorming van een viertal.

Paul Clement

2016-01-12 "Competitie update"


Beste bridgers,

Het bridgeleven herneemt zijn normale ritme tot mijn grote opluchting. Donderdagavond en vrijdagmiddag zonder bridge! Ik heb jullie gemist.

Ook de competitie is weer op gang geschoten en voor Dulcinea was het een losse flodder.

Dulcinea 1 onderging tegen Knokke de wet van de sterkste. De eindscore was 7-23 maar hun vijfde plaats houden zij vast. Volgende week tegen de gedoodverde kampioen van Liga 3B. De ploeg van Flanders, featering Marc Braeckman.

Dan liep het toch iets beter voor Dulcinea 2. Ze verloren 10 imps in de eerste wedstrijdhelft, en daar kwamen er in de tweede periode nog eens 10 bij. Eindresultaat, 12-18 verlies tegen Bouwbedrijf Kortrijk. Een juiste weergave van de krachtsverhouding.

Maar onze concurrenten voor de laatste plaats wonnen allebei hun wedstrijd en zo komen wij weer op die laatste plaats terecht. Het verschil met St Georges is 1vp en volgende week trekken we naar Kortrijk voor de wedstrijd tegen onze rechtstreekse concurrenten.

Vorige week deelden we voor het eerst een prijs uit aan de winnaars van de drive. Maar als alleen de winnaars prijs krijgen, dan hebben alleen de sterke spelers een kans op een prijs.

Dit strookt niet met de mentaliteit van Dulcinea. Ook de minder sterke spelers moeten aan bod kunnen komen. 

Om hieraan tegemoet te komen geven we voortaan ook een prijs aan het paar dat de moyenne het dichtst benadert.

groetjes en tot bridgens,

Paul

2016-01-10 "Activiteiten kalender"


Beste bridgers,

In het kader om jullie nog beter te bedienen heb ik een activiteiten kalender toegevoegd. Dit leek mij meer dan nodig en geeft een duidelijk overzicht van de activiteiten van de lopende maand.

Je kan deze kalender terugvinden links, onder de rubriek “uitslagen drives”, met andere woorden, het derde item bij de hoofdknoppen.

Ik sta ook open voor nieuwe ideeën. Stuur ze gerust op en ik bekijk dan hoe ze kunnen toegepast worden. Mijn email adres staat steeds onderaan de website. 

Edouard

Webmaster