Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

30-06-2017 "Foto's halve marathon"


Na drie weken worden alle gegevens definitief verwijderd in verband met de uitslagen van de drives. Club informatie blijft bewaard voor minstens 1 jaar.

Klik op "backup Dulcinea" in de zijbalk en selecteer een van de onderstaande groepen voor de dagelijkse informatie.

Edouard

26-06-2017 "Dulcinea Azen en Aces Tornooi"


Beste bridgers,

Er is in het leven meer dan bridge….

Om dat te illustreren organiseert Bridgeclub Dulcinea Jabbeke het “Dulcinea Azen en Aces Tornooi”.

Voor de organisatie werkt Dulcinea bridge club samen met Tennisclub Orscamp. Het tornooi zal doorgaan op de terreinen van de tennisclub in Oostkamp – Rodenbachstraat 48. 

Op 2 sep 2017
Structuur :

Het tornooi wordt betwist door ploegen van 6 spelers. Iedere ploeg speelt 3 wedstrijden tegen een andere ploeg.

Een wedstrijd bestaat uit zowel een bridgewedstrijd als een tenniswedstrijd. Terwijl op het tennisterrein twee leden van elk team een dubbelwedstrijd spelen ontmoeten de andere leden van beide teams elkaar in een viertallenwedstrijd bridge. De scores van bridge en tennis worden gecombineerd om de uitslag van elke wedstrijd te bepalen.

Dus voor elke wedstrijd stelt een team twee tennissers op en vier bridgers en zo speelt elk team in de loop van de middag 3 wedstrijden. Op het einde van de middag kennen we het winnende team. De winnaars ontvangen een mooie prijs.

Maar zoals bij de marathon zullen ook enkele prijzen uitgeloot worden, iedereen maakt dus kans op een prijs onafgezien zijn bridge-tennis prestaties.

Organisatie:

Een team stelt voor elke wedstrijd 2 tennissers op en 4 bridgers. Het is echter niet de bedoeling dat 4 mensen de hele middag bridgen, en de 2 anderen alleen maar tennissen. Het zou leuk zijn als elk team beschikt over enkele mensen, die kunnen bridgen en tennissen dan kan je bridge afwisselen met tennis.

Indien mogelijk willen we graag afsluiten met een dubbel gemengd, daarvoor moet elke ploeg beschikken over een man, die kan bridgen en tennissen.

Elk team wordt geleid door een kapitein. De kapitein stelt zijn team vrij samen. Hij kan beroep doen op leden van Dulcinea, maar hij kan ook gastspelers opstellen, die hij rekruteert uit een andere bridge- of tennisclub.

Inschrijven :

De kapitein stuurt mij een mail, waarin hij de samenstelling van zijn team bekend maakt. Het inschrijvingsgeld bedraagt 36 euro per team, dit is 6 euro per speler. Voor dat geld garanderen we je bridge- en tennisamusement. Bovendien trakteert de club je op koffie en gebak voor het tornooi aanvangt. We denken dat goedkoper strafbaar is !

Start :

Omdat we om 14h00 willen beginnen spelen vragen we iedereen om 13h15 aanwezig te zijn.

Einde :

En omdat we ook de après-bridge in ere willen houden nodigen we deelnemers, partners en sympathisanten uit op een gezellig samenzijn met een warm en koud buffet à volonté. Prijs van het buffet: 30 euro, aperitief met hapjes inbegrepen. Tijdig laten weten wie er komt.

Kapiteins…wacht niet met de samenstelling van uw ploeg ! Begin er vandaag al aan. De inschrijvingen zijn open vanaf nu

Voor Bridgeclub Dulcinea Jabbeke,
Els, Anneke, Nicole en Paul

Paul Clement

25-06-2017 "Bridge agenda 26 juni - 02 juli"


Beste bridgers,

Volgende week organiseert Dulcinea 5 bridgedrives

Maandagnamiddag 14h00 ons individueel pro-am en maandagavond 20h00 een drive met geselecteerde giften. Beide drives gaan door in "t Haeneveld en worden voorafgegaan door een half uurtje bridgeles.

Dinsdagmiddag 27 juni bridgen we uitzonderlijk in 't Haeneveld omdat 't Oosthof niet beschikbaar is. Gelukkig is Patricia bereid ons te ontvangen om 14h00.

Donderdagavond bridgen we in 't Oosthof en vrijdagmiddag onze vaste afspraak in 't Haeneveld.

Op de site van Pierre Demandt leidt Roland Liefhooghe de dans in de competitie "speler van de maand".

en vorige week sloten drie nieuwe leden zich aan bij onze club: Mieke, Monique en Robert zijn van harte welkom. We wensen hen bij Dulcinea veel bridgeplezier.

Groetjes,
Paul

19-06-2017 "Bridge agenda 19-25 juni"


Beste bridgers,

Ik kijk naar buiten, en het is alweer volop zon.

We krijgen tropische temperaturen en zelfs ik denk bij dit weer al eens aan iets anders dan bridge.

Els en ik zelf hebben beslist er enkele dagen op uit te trekken.

Daarom zal er op dinsdag 20 06 geen bridge zijn. De drive in het Oosthof op dinsdagmiddag gaat deze week niet door.

Alle andere dulcinea-activiteiten gaan wel door. Vanmiddag en vanavond bridgen we in 't Haeneveld. Donderdagavond 22 06 bridgen we in 't Oosthof en vrijdagmiddag 23 06 ben je welkom in 't Haeneveld.

En vanaf volgende week kan je ook weer terecht in 't Oosthof voor bridge op dinsdagmiddag. Dan volgen we weer het schema van elke week.

Groetjes,
Paul 

18-06-2017 "Lidgeld 2017-18"


Beste bridgers,

Een bridgejaar begint op 1 sep en loopt tot 31 aug en daarom kom ik elk jaar rond deze tijd met dezelfde boodschap.

Als we Dulcinea verder willen laten uitgroeien tot een bloeiende bridgeclub dan is het noodzakelijk dat voor het nieuwe bridgejaar begint iedereen zijn lidgeld betaalt.

Zonder dat lidgeld kan de club niet overleven en voor alle leden is het een rendabele investering.

Leden van Dulcinea betalen voor deelname aan een drive 2 euro. Voor niet-leden is dit 4 euro.

Als je bedenkt dat Dulcinea elke week 5 drives organiseert, kan het verschil voor leden en niet-leden oplopen tot 10 euro per week.

Zelfs als je maar eens in de week komt bridgen kom je als lid van Dulcinea per jaar 100 euro goedkoper uit en dat is twee keer het bedrag van het lidgeld.

het lidgeld van Dulcinea bedraagt 50 euro

Voor dit bedrag ben je een vol jaar lid van de bridgeclub en lidmaatschap van de Vlaamse Bridge Liga is meteen ook inbegrepen.

Een tweede lid, dat op hetzelfde adres woont betaalt 40 euro. Dat betekent dus 90 euro voor hen samen.

Omdat Dulcinea als bridgeclub erkend wordt door de VBL is het noodzakelijk dat alle leden van Dulcinea ook aangesloten zijn bij de Liga.

Wie zijn aansluiting bij de Liga regelt via een andere club kan lid worden van Dulcinea voor 30 euro.


30 euro betalen bij Dulcinea, en geen lid zijn van de Liga is geen optie. Een half lidmaatschap bestaat niet.

De betalingen worden bij voorkeur uitgevoerd op de rekening van Bridgeclub Dulcinea.
BE 84 1430 8788 7559


Als je zou beslissen geen lid meer te blijven van Dulcinea dan is het net zo handig als je dat even laat weten maar uiteraard hoop ik dat niemand die keuze maakt.

Omdat de ledenlijsten aan de liga moeten doorgegeven worden in de loop van de maand augustus ben ik zo vrij erop aan te dringen dat het lidgeld uiterlijk 20 juli wordt gestort.

ik vat nog even samen:

50 euro: lidgeld Dulcinea + Vlaamse Bridge Liga
90 euro: lidgeld Dulcinea en Vlaamse Bridge Liga voor 2 personen op 1 adres
30 euro: lidgeld Dulcinea voor wie zijn aansluiting bij de Liga via een andere club in orde brengt

Als jullie massaal je lidmaatschap hernieuwen dan maken we er samen een zeer aangenaam bridgejaar 2017-2018 van.

De club zal ervoor zorgen dat je ervan versteld staat hoeveel plezier je aan bridge kan beleven. Dulcinea zal je blijven verbazen elke week opnieuw.

Groetjes en tot bridgens,
Paul

06-06-2017 "De Marathon"


Beste bridgers,

De halve marathon was een groot succes. Om 10h00 ’s morgens gingen we van start in het ’t Oosthof met 32 deelnemers. Het weer zat super mee en na de eerste ronde verhuisden we met enkele speeltafels naar buiten. Wat kunnen we nog meer wensen dan buiten te bridgen op een zalige zonnige zomerdag.

Rond 13h00 was de 1ste ronde van de marathon gespeeld (18 giften). Daarna werd een balans opgemaakt. De overwinning van de 1ste ronde gingen naar Monique Gilliaert & Magda Everaert met 68.71%.

Na een heerlijke maaltijd begon iedereen met volle moed aan de 2de ronde (21 giften). Wie in 1ste ronde minder scoorde vocht voor een beter plaats in de tweede ronde. Rond 18h00 was alles afgelopen.
De overwinnaars van de tweede ronde waren Guido De Corte & Fernanda Denoyel met 63.39%.

De beker van ’t Oosthof werd uiteindelijk gewonnen door Guido De Corte & Fernanda Denoyel met 60,39%.
De marathon was zeer goed georganiseerd en verliep vlekkeloos. Zie groepsfoto hieronder.

Proficiat aan allen.

Edouard

05-06-2017 "Clubactiviteiten"


Vandaag Pinksteren, daalt de geest over jullie neer. Vanaf morgen biedt Dulcinea je de kans om zijn invloed te testen aan de bridgetafel.

We bridgen maandagmiddag en maandagavond in 't Haeneveld.
We bridgen dinsdagmiddag in 't Oosthof.
We bridgen woensdagmiddag in 't Haeneveld.
We bridgen donderdagavond in 't Oosthof.
We bridgen vrijdagmiddag in 't Haeneveld.

Iedereen is altijd welkom. Je goede humeur is belangrijker dan het bridgeniveau. Hieronder een sfeerbeeld van de Dulcinea Marathon

Paul Clement

27-05-2017 "Zomer competitie nieuws"


Beste bridgers,

Volgende donderdag 1 juni spelen we de Dulcinea Marathon. We gaan om 10:00 aan tafel in 't Oosthof.De marathon loopt over 2 sessies, we bridgen van 10:00 tot 13:00 en dan opnieuw van 14:00 tot 16:00. Eigenlijk is dat dus een halve marathon maar we zien het nu eenmaal graag groot.

Wie echt een marathon wil spelen kan naadloos aansluiten voor de donderdagavonddrive van Dulcinea, ook die drive gaat door in 't Oosthof. Ik aanvaard nog inschrijvingen voor de marathon tot dinsdag 30 05. Daarna moet ik de boeken sluiten en de loopkaarten gaan opstellen.

Dulcinea garandeert alle deelnemers 100% bridge-entertainment. Je kan uiteraard ook deelnemen aan onze andere drives.

Maandagmiddag en maandagavond bridgen we in 't Haeneveld, 's namiddags een half uurtje les en daarna een individueel pro-am, zo krijgen onze beginnelingen de kans te spelen met een ervaren bridger als partner. Op die manier organiseert Dulcinea de opvang van de beginnelingen. De gevorderden kunnen dan terecht op onze avondrive. Ook hier een half uurtje les, en dan een drive met geselecteerde giften. 's namiddags spreken we af om 14:00, 's avonds om 19:30.

En uiteraard bridgen we ook op dinsdag- en vrijdagmiddag. Dinsdag in 't Oosthof en vrijdag in 't Haeneveld.

Ook voor de vrije viertallen op 6 juni kan je inschrijven, graag een mailtje naar mij.

En nog een tip: neem de gewoonte aan bij je openingsbod al na te denken over je herbieding na elk mogelijk antwoord van je partner.

Groetjes,
Paul

22-05-2017 "Bridge info Dulcinea"


Beste bridgers,

Op maandagmiddag spelen we een individueel tornooi. Dit geeft de beginnelingen de kans te spelen met een meer ervaren bridger als partner.

Voorafgaand aan het individueel tornooi geef ik maandag een beetje uitleg over slembieden. Ik zal het vooral hebben over mijn favoriete sleminstrument: Jacoby-2NT.

Op maandagavond de laatste sessie over de 2-openingen. Ik sluit af met een overzicht waarin ook de Multi 2 klaveren aan bod komt. Na een half uur les spelen we een drive met geselecteerde giften, dat geeft je de kans je afspraken over de 2-openingen te oefenen.

Afspraak 's middags om 14:00 en 's avonds om 19:30, telkens in 't Haeneveld.

Donderdag is Hemelvaartdag. De drive gaat zoals elke donderdag door in 't Oosthof.

Ook dinsdagmiddag bridgen we in 't Oosthof en vrijdagmiddag in 't Haeneveld.

In de competitie "speler van de maand" op de site van Pierre Demandt herhaalt Stephan zijn stunt van vorige maand, met een gemiddelde score van 58,29 is hij de best scorende Dulcinea speler. Hij staat daarmee op een zevende plaats.
Dirk Plompen (Chaver) staat aan de leiding met 61,29.

Vanmiddag nemen 9 Dulcineabridgers deel aan het intro-tornooi van de Chaver. We wensen hen succes en een leuk tornooi.

Groetjes en tot bridgens,
Paul

21-05-2017 "Halve marathon Dulcinea"


Beste bridgers,

Met meer overtuiging laat ik je weten dat je ook nog kan inschrijven voor de halve marathon van Bridgeclub Dulcinea. Die gaat door op 1 juni. Afspraak 's morgens om 10:00 in 't Oosthof.

Stuur mij maar een mail met de opstelling van je paar en betaal dan vliegensvlug 30 euro per speler op de rekening van Dulcinea. We garanderen je een volledige dag bridgeplezier.

Groetjes,
Paul

15-05-2017 "Zomer nieuws in de bridge wereld"


art 57
" Wanneer een tegenspeler voorspeelt in de volgende slag voordat zijn partner in de lopende slag heeft gespeeld, wordt de kaart die aldus is voorgespeeld of gespeeld een grote strafkaart en de leider kiest uit één van de volgende mogelijkheden:
....."

Een smaakmakertje uit het reglement wedstrijdbridge. ik heb nog tot donderdag te tijd om dit te begrijpen. Donderdagavond is er examen club tornooi leider.

Wish me luck.

Ondertussen werkt Dulcinea zijn wekelijkse programma af.

Maandagmiddag 14:00 in 't Haeneveld is iedereen welkom op ons individueel, waar beginners de kans krijgen samen te spelen met een meer ervaren bridger. Voorafgaand aan dit tornooitje een beetje uitleg over slembieden.

Ook maandagavond kan je bridgen in 't Haeneveld. We beginnen om 19:30 met een half uur les over de Muiderberg. Daarna een parentornooi met geselecteerde giften.

Uiteraard kan je ook komen bridgen op dinsdagmiddag en donderdagavond in 't Oosthof en op vrijdagmiddag in 't Haeneveld.

Nu nog een beetje studeren.

Groetjes,
Paul

11-05-2017 "Wedstrijdleider"


Bridge is een wedstrijdsport met spelregels.
Op een wereldkampioenschap, een competitiewedstrijd maar ook op een clubavond is een wedstrijdleider aanwezig.

Hij leidt ,de wedstrijd in goede banen en treedt op bij overtredingen en vergissingen. Als er een overtreding begaan wordt, of bij een vergissing roep je de wedstrijdleider aan tafel. Hij zal dan uitleggen wat de reglementen in voorkomend geval voorschrijven en op basis van de reglementen neemt hij een arbitragebeslissing.

Aarzel nooit de wedstrijdleider te roepen!!!!

10-05-2017 "Bridgedrives 't Oosthof"


Beste bridgers,

Ik ben de voorbije weken terug naar school geweest.
14 donderdagen lang volgde ik de opleiding club tornooi leider, de cursus is nu afgelopen en we zijn in blokverlof.

Dit betekent dat ik op donderdag 11 mei aanwezig zal zijn op de drive in 't Oosthof.
Als je morgen zonder partner naar de drive komt, dan heb je een 100% garantie dat je kan bridgen. Als alle andere mogelijkheden uitgeput zijn
dan word ik je partner.

Donderdag 18 mei moet ik examen afleggen voor club tornooi leider
dan ben ik er dus weer even niet. Maar vanaf donderdag 25 mei hoop ik
verder zonder onderbreking beschikbaar te zijn als sparring partner,
en ik hoop ook nog vaak mijn arbiterspet te mogen opzetten.

Pierre Demandt heeft op zijn site een statistiek bijgehouden van de prestaties van alle vbl bridgers uit onze regio. Voor de rangschikking van de andere clubs verwijs ik naar de blog van Pierre.

1 Stephan Vanderhaeghe  4 59,69
2 Johan Verhaeghe  7 56,70
3 Edouard Coppens 15 55,36
4 Magda Everaert  11 54,81
5 Dirk Decraemer  11 54,77
6 Anneke Descheemaeker  7 54,59
7 Didier Deforche  14 54,39
8 Martien Devreese 10 53,33
9 Paul Clement  5 53,18
10 Monique Gilliaert  8 52,78

07-05-2017 "Zomer competitie nieuws"


In bijlage vind je niet alleen de updates van de klassementen maar ook een scan van een scorebriefje van donderdagavond. Moet je zeker eens naar kijken en dan begrijp je mijn oproep om een beetje beter op te letten. En het is duidelijk dat oost er goed aan doet te controleren of de score wel juist is ingevuld. Pas in de laatste ronde kwam dit briefje bij Carlos terecht en dank zij hem werden de scores dan correct ingegeven.

En vrijdagmiddag stond er één keer 4♠ +3 ingevuld, score 420 en ook nog een keer 3♦x, plus 2, 300 punten. Dat moet niet kwetsbaar 670 zijn, goed voor een absolute top die 300 scoorde net geen 30%.

Ik tik de scores in die op het briefje staan, jullie willen graag zo vlug mogelijk een uitslag. Er is dus geen tijd om de briefjes te controleren op eventuele fouten. Misschien moeten we even nadenken over bridgemates?

Op maandagmiddag spelen we voortaan een individueel tornooi
op die manier krijgen de beginners verschillende ervaren bridgers als partner. Afspraak in 't Haeneveld om 14:00.

Maandagavond het volgende hoofdstuk in de twee-openingen. We gaan een beetje dieper in op de Multi. Iedereen van harte welkom in 't Haeneveld om 19:30.

Verleden week hebben zich verschillende paren aangemeld voorde marathon. We hebben nu 8 tafels, het maximum is 12. Dus voor wie nog wil meespelen: het wordt de hoogste tijd om je in te schrijven.

Ook de inschrijvingen voor de vrije viertallen op 5 juni zijn open.

Groetjes en tot bridgens,
Paul

04-05-2017 "Uitslag vrije viertalen"


Ik wil graag beginnen met een welgemeend excuus

vanmorgen stuurde ik de update van Père Albert door en ik liet dit voorafgaan door groot gejuich en ovezrzicht van de overwinningen die Dulcinea bridgers gisteren hebben behaald en tot mijn ontzetting heb ik de overwinning van Guido en Fernande over het hoofd gezien

Guido en Fernande behaalden gisteren in Waardamme de eerste plaats behaald in Noord/Zuid. van harte proficiat

Vanmiddag speelden we de vrije viertallen van mei

de uitslag:

Pierre Berger, Marc Braeckman, Monique Gilliaert, Jo Nachtergaele                                 70vp
Anneke Descheemaecker, Patricia Cocle, Liliane Wittebolle, Christine Verrue                   69vp
Marina Plancke, Annemie Lebacq, Edouard Coppens, Paul Clement                                 61vp
Rita Verplancke, Rosa Dufour, Jeannine Logghe, Greta Yde                                              52vp
Carlos Desoete, Chantal Verbeke, André Jacques, Bernard Dereeper                               49vp

Tot nu toe werfen de resultaten van de vrije viertallen niet in aanmerking genomen voor het clubkampioenschap
Om hieraan te verheldpen zal ik voortaan ook een parenuitslag van het tornooi berekenen en die uitslag wordt dan meegerekend voor de Père Albert.

Elke maandag spelen de beginners en gevorderden een klein individueel tornooitje. Iedereen is welkom om 14:00 in 't Haeneveld. 

Paul Clement

03-05-2017 "Dulcinea nieuws"


Beste,

Edouard en Didier winnen de Dulcinea drive in 't Oosthof.
Marc en Pierre winnen de drive in Azalea.
Carlos en Martine winnen de drive in Waardamme.
Monique Gilliaert wint met Claire Baekelandt de drive in Witte Beer.

Iedereen van harte proficiat.

Paul

02-05-2017 "Zomer competitie nieuws"


Martien Devreese is de slemkampioen voor april.

Volgens Pierre Demandt is Stephan de topspeler van Dulcinea voor de maand april en hij scoort  een derde plaats voor de regio Brugge-Knokke.

Groetjes

Paul

27-04-2017 "Zomer competie nieuwsé


Stephan Vanderhaeghe is in het "speler van de maand" klassement van Pierre Demandt binnengekomen op de derde plaats, en topspeler van Dulcinea met een gemiddelde van 59,69.

Op de eerste plaats staat Johan Vanoverberghe van de Chaver.

Ook Dirk Decraemer en Edouard Coppens hebben even in de top 10 gestaan, maar zij hebben hun toppositie moeten inleveren.

Volgende maandag 1 mei bridgen we zoals elke maandag een pro-am in de namiddag en in de avondsessie heb ik het over de zwakke twee.

Woensdag 03 05 spelen we de vogende manche van de vrije viertallen in 't Haeneveld. Je kan nog altijd inschrijven voor dit tornooi.

En ik verwacht ook nog enkele inschrijvingen voor de halve marathon van 1 juni.

Het volgende evenement dat op het programma staat is een tornooi
waarin we bridge combineren met tennis. Dit gaat door op de terreinen van Tennis Orscamp op 2 sep. Verdere informatie over dit tornooi komt zo vlug mogelijk.

Groetjes,
Paul

22-04-2017 "Bridgeles maandag avond"


Beste bridgers,

In de berekening van de uitslag van vrijdag is een fout geslopen en omdat de topscores in N/Z elkaar niet ver ontliepen hebben we in de verbeterde uitslag een nieuwe winnaar.

Daniel en Lena veroveren de eerste plaats ten koste van Guido en Fernanda.

Je ziet dat het zinvol kan zijn je travellers even na te kijken.

Maandagavond begin ik een reeks over de twee-openingen. Ik ben van plan alle varianten te bespreken en daar ben ik zeker enkele weken zoet mee.

Iedereen is welkom maandagavond in 't Haeneveld. Na een half uurtje les spelen we om 20:00 een drive.

Ook op maandagmiddag bridgen we in 't Haeneveld. De habitués kunnen er de beginnelingen een beetje verder op weg helpen in de pro-am.


groetjes, Paul

19-04-2017 "Intro tornooi voor beginners"


Hallo Paul,
 
Zoals je wellicht al vernomen hebt wordt het jaarlijks introtornooi ingericht onder de auspiciën van het West-Vlaams district; dit geeft ons de mogelijkheid een mooier prijzenpakket samen te stellen en hopelijk meer spelers aan te trekken;
Mogen wij je vragen om dit initiatief aan je leerlingen mee te delen en hen aan te moedigen tot deelname;
De formule ‘leerling met leerling’ of ‘leerling met ervaren speler’ blijft behouden,
De affiche vind je in bijlage
Alvast bedankt voor de medewerking
 
In naam van de organisatie
Martien Mareel

Paul Clement

17-04-2017 "Dulcinea nieuws"


Beste bridgers,

Straks is het een jaar geleden dat Bridgeclub Dulcinea op vrijdag de verhuis maakte van Ter Straeten naar 't Haeneveld. En ik meen te kunnen zeggen dat die verhuis een positieve keuze was voor onze bridgeclub.

Elke vrijdag tekenen jullie present voor de drive die doorgaat in de gezelligste bridgezaal van West-Vlaanderen. (geloof me vrij: ik heb er wel enkele gezien hoor) En elke vrijdagmiddag worden we ook met open armen ontvangen door onze gastvrouw Patricia. ik denk dat de verhuis ook voor haar een positieve keuze was.

Maar voor niets gaat de zon op. 't Haeneveld is een horecazaak en Patricia bedient ons niet alleen voor onze schone ogen. Als je in een horecazaak binnenloopt, dan neem je plaats aan een tafeltje en je bestelt een drankje.

Ik kan me niet voorstellen dat je die plaats de hele namiddag bezet houdt
zonder ook maar één consumptie te bestellen. En toch gebeurt dit blijkbaar op de bridgenamiddag. En als degene, die het vertikt een drankje te bestellen het dan nog normaal vindt, even iets mee te grabbelen uit de kom met versnaperingen die Patricia ons aanbiedt, dan begint mijn bloed te koken.

Wie het schoentje past wordt verzocht het zich aan te trekken.

Om mijn lang verhaal kort te maken:
Ik verwacht van iedereen, dat hij minstens één consumptie neemt tijdens de drive, en eigenlijk denk ik dat dat er zeker twee zouden moeten zijn.

Met je inschrijving van twee euro en de prijs van je verbruik kom je dan nog altijd niet aan 10 euro voor 4 uur bridgeplezier.

Wij zijn blij dat we in de zaal van 't Haeneveld mogen bridgen en ook Patricia scoort dan boven de moyenne. Alleen op die manier houden we iedereen gelukkig en kunnen we de samenwerking tussen Dulcinea en 't Haeneveld verder uitbouwen.

Groetjes en tot bridgens,
Paul

10-04-2017 "Zomer competite nieuws"


Beste bridgers,

Dulcinea organiseert elke maandag twee drives in 't Haeneveld.

Eind september begon een nieuwe groep beginners aan het bridge-avontuur. Ondertussen hebben zij de basisbeginselen van het bridgen beet. Ik verwijs naar de resultaten van Dirk Piepers. Hij is een eerstejaars bridger, en in de Père Albert staat hij te pronken op de zesde plaats.

Ook de andere beginners zijn klaar voor het echte bridgen maar uiteraard kunnen zij ook nog veel bijleren. Daar krijgen zij op maandagmiddag de gelegenheid toe. Zij krijgen eerst nog een half uurtje les en daarna spelen zij een drive met geselecteerde giften.

Het is voor de beginners erg nuttig als zij daarbij de steun krijgen van meer ervaren bridgers. Daarom willen we de maandagmiddag laten uitgroeien tot een pro-am.
Indien mogelijk vormen we paren met telkens een beginner en een meer ervaren bridger. De beginners zullen de ervaren bridgers levenslang dankbaar blijven.

Ik herhaal dus mijn oproep om eens een middag met de beginners te komen spelen

Ook op maandagavond wordt de drive voorafgegaan door een half uurtje bridgeles. Op maandagavond richten de lessen zich meer op de gevorderden maar uiteraard zijn ook de beginners van harte welkom.
En ik hanteer het principe: u vraagt wij draaien. Maw: iedereen kan een thema voorstellen voor de les op maandagavond.
Zo behandel ik morgen, 10 04 het cue-bod. Wanneer doen we een bod in de kleur van de tegenpartij? En wat betekent het cue-bod in de verschillende situaties?

Ook op maandagavond spelen we na afloop van de les een drive met geselecteerde giften. Soms komt het thema van de les in die drive terug maar dat is niet altijd zo. Wel zijn de giften in de regel iets pittiger dan in de namiddag.

's middags beginnen we om 14:00, spelen begint tegen 14:40, en 's avonds begint de les om 19:30, om 20:00 begint de drive.

Van harte aanbevolen.

Uiteraard organiseert Dulcinea ook de drives op dinsdagmiddag, donderdagavond en vrijdagmiddag. Dinsdag en donderdag in 't Oosthof, en op vrijdagmiddag in 't Haeneveld.

Op de blog van Pierre Demandt kan je een nieuw competitie volgen onder de titel "speler van de maand". De rangschikking voor de maand april wordt aangevoerd door Françoise Roose met Mario Degraeve op een mooie tweede plaats.
Didier staat op nr 6 en Edouard op 7.  Dus drie Dulcineaspelers in de top 10, proficiat.

Groetjes,
Paul

ps: huisdieren kunnen alleen in de speelzaal toegelaten worden als ze zindelijk zijn.

07-04-2017 "Vrije viertallen"


In bijlage vind je het resultaat van de vrije viertallen die we gisteren hebben gespeeld in 't Haeneveld.

Het moet me van het hart dat dit mijn coup de coeur is, mijn favoriete bridgetornooi. ik vind het dan ook een beetje jammer dat er maar 5 ploegen hebben meegespeeld.

Viertallenbridge is het mooiste bridge en Dulcinea zorgt hier voor het ultieme bridge-entertainment.
Het resultaat is bijkomstig, het speelplezier primeert.

Ik wil dan ook een warme oproep doen aan iedereen om een ploegje te vormen en daarmee in te schrijven voor de volgende manche. Die gaat door in 't Haeneveld op woensdag 3 mei, telkens de eerste woensdag van de maand.

De inschrijvingen zijn open vanaf nu.

Het resultaat van het viertallentornooi van Dulcinea Jabbeke

Anneke Descheemaecker, Patricia Cocle, Liliane Wittebolle, Christine Verrue   66vp
Pierre Berger, Jo Nachtergaele, Magda Everaert, Monique Gilliaert          59vp
Carlos Desoete, Chantal Verbeke, André Jacques, Bernard Dereeper   45vp
Rita Verplancke, Rosa Dufour, Jeannine Logghe, Lena D'Hulster           27vp
Marina Plancke, Annie Caus, Edouard Coppens, Annemie Lebacq   24vp

Paul Clement

03-04-2017 "Zomer competitie nieuws"


Beste bridgers,

Verleden week speelde ze in Roeselare de halve finale van Flanders Pairs, het West-Vlaams kampioenschap open paren.
De nieuwe kampioenen van West-Vlaanderen zijn Tomasz Wirga - Krystoff Sandurski.

Francky Deketelaere speelde met Elise Bronchaerts.
Zij strandden op een 18de plaats van 22 deelnemende paren.

Heb je ambitie om volgend jaar kampioen van West-Vlaanderen te worden dan moet je veel oefenen. Dulcinea biedt je hiertoe ruime mogelijkheden.

Maandagmiddag spelen we in 't Haeneveld onze pro-am en ook 's avonds spelen we daar een bridgedrive. Beide maandagdrives worden voorafgegaan door een half uurtje les. Afspraak om 14:00 en om 19:30.

Dinsdagmiddag 14:00 en donderdagavond 20:00 bridgen we in 't Oosthof.
En vrijdagmiddag hebben we onze vaste afspraak om 14:00 in 't Haeneveld.

Bovendien spelen we woensdagmiddag de volgende manche van de vrije viertallen.
Het viertallentornooi spelen we in 't Haeneveld. Je kan nog altijd inschrijven voor dit tornooi.
Viertallen is het allerleukste bridge, dus zeker meedoen.

Ik wil nog even opmerken:
Op maandag en dinsdag ben ik altijd aanwezig voor wie zonder partner komt maar op donderdagavond moet ik naar de les club tornooi leider en op vrijdagmiddag speel ik liever niet.

Op die dagen kan je dus beter een partner meebrengen want alleen dan heb je de zekerheid dat je kan spelen.

Groetjes,
Paul