Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

27-03-2020 "Verlenging opschorting drives"

Beste bridgevrienden,

Ongetwijfeld hebben jullie ook de berichtgeving ivm de corona virusuitbraak opgevolgd en daarbij vastgesteld dat we stilaan werden voorbereid op verlenging van de genomen maatregelen. De kogel is sedert de vooravond opnieuw voor 14 dagen door de figuurlijke kerk.

Dat betekent dat de opschorting van onze drives die aanvankelijk was voorzien tot 3 april evenzeer wordt verlengd tot minstens 19 april. Tussen de regels heeft een goed verstaander ook begrepen dat een versoepeling hoogstwaarschijnlijk ten vroegste vanaf 3 mei mogelijk zal zijn.

Persoonlijk maak ik me echter geen illusies noch valse hoop: het verbod op vrijetijdsactiviteiten zoals de onze in een gesloten ruimte met deelnemers relatief dicht bijeen zal nog wel niet de eerste opgeheven maatregel worden.

Gelukkig hebben we de internetmogelijkheden voor wie het bridgen niet kan missen: er zijn tientallen conventies die we nog kunnen bestuderen (http://www.pecona.nl/conventies/terminilogieS.htm) en er zijn ook de mogelijkheden om online te spelen.

Via de rubriek “interessante links” van onze eigen website kan je steeds je horizon verruimen. We zullen deze rubriek even bezien met het oog op aanvulling of update. Mocht je zelf interessante links vinden dan kan je dat altijd laten weten via ons mailadres. Voor elk wat wils dus.

Wie het internet teveel gedoe vindt en bij het lidmaatschap VBL nog steeds het bridge beter magazine heeft genomen en bewaard, kan ook deze lectuur aangrijpen.

Overigens houden we de moed er natuurlijk in met het oog op onze eerstvolgende “grote activiteit”: de bridgemarathon die gepland staat op 28 mei.

Onze feestleider Bernard is er in elk geval de goede luim niet bij verloren, getuige de gesmaakte promofilmpjes die hij welwillend verspreidt vanop zijn ranch. Hij zal er ons nog meer mee verblijden heeft hij beloofd. Goed zo!  

Blijf ondertussen gezond en volg de voorschriften. Tot binnenkort.

Johan Verhaeghe.

16-03-2020 "Computer drives"

Drives vallen stil, maar bridge houdt niet op!
We ontvangen van Pierre Demandt onderstaand bericht over de (tijdelijk?) verruimde inhoud van zijn blog teneinde de bridgers voor abstinentieverschijnselen te behoeden tijdens de coronacrisis. Dulcinea dankt hem alvast voor de geleverde inspanning.
Naast beide in zijn bericht vermelde websites voor internetbridge, is er ook nog Berry's internetclub: 
Veel plezier met de blog en het internetbridgen, maar vergeet niet terug naar de drives te komen eens corona voorbij.
 
Johan
 
------------------------------------------------------------------------

Geachte,

Voorlopig zijn alle bridge evenementen afgeschaft. Uiteraard dus geen uitslagen meer op het blog.
Toch zullen we proberen voor de gemiddeld 40 dagelijkse bezoekers, iedere dag in de middenkolom een bridge item te verzorgen.

In de linkerkolom foto’s van bridgers uit onze regio. Wil u het blog makkelijk bereiken en bij favorieten zetten, klik dan links bovenaan op de knop.

In de rechterkolom foto’s van beroemde bridgers en bridge-minded handelszaken.  Als u naar beneden scrolt de rubriek In Memoriam : even bezinnen om onze dierbaren te herdenken.

U kan zelf ook een leuk spel, anekdote of foto insturen.

Voor hen die op de pc willen bridgen : Stepbridge,  een betalende website, heeft haar site voorlopig gratis opengesteld -   Bridge Base Online is een gratis bridge website. Meer details hierover op maandag op het Blog.

Nog veel Bridge plezier !

http://www.bloggen.be/bridge_pierre/

13-03-2020 "Opschorting drives "

Beste bridgers,
 
De evolutie van de corona-besmettingen is van die aard dat de bezorgdheid almaar toeneemt; zelfs tussen de regels van de officiële instanties deed men er telkens een schepje bij mbt de ernst van de toestand; inzonderheid de wetenschappers en gezondheidswerkers laten er weinig twijfel bestaan dat de reeds gegeven adviezen zo strikt mogelijk dienen opgevolgd en allicht nog meer maatregelen te verwachten en nodig zijn.
 
Verschillende lokale besturen, organisaties en verenigingen treffen maatregelen en schorten bepaalde activiteiten op;
Zo ook heeft VBL ondertussen haar eigen finale Beker van Vlaanderen en finale recreantentornooi afgelast.
 
In deze omstandigheden, rekening houdend met ons publiek dat tot de risicogroep behoort, de nauwe contacten (inbegrepen via de kaarten zelf) die een bridgedrive met zich meebrengt, dient ook Dulcinea haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en solidariteit op te nemen, niet in het minst tegenover de eigen leden.
 
Bij deze deel ik jullie dan ook mee dat beslist is om met onmiddelijke ingang en minstens tot en met 3 april alle drives van Dulcinea op te schorten.
 
We danken jullie voor het begrip. We houden jullie verder op de hoogte van eventuele vervolgmaatregelen.
 
Vriendelijke groeten,
 
Johan Verhaeghe
voorzitter

12-03-2020 "Halve beker van Vlaanderen"

Dag André, Bernard, Dirk en Frans,

Vorige zaterdag hebben jullie de kleuren van Dulcinea verdedigd in de halve finale van de Beker Van Vlaanderen.
ik hoop dat je een aangenaam tornooi hebt gespeeld en ik wil jullie bedanken voor je inzet.

ik heb ongeduldig zitten wachten tot de uitslag van de halve finale op het net verscheen en vanmorgen heb ik eindelijk mijn honger kunnen stillen. Nu is het ogenblik gekomen om jullie proficiat te wensen met het resultaat.

Een 11de plaats op 16 deelnemende teams. Het oogt niet speciaal maar je moet er wel rekening mee houden dat de elite van West Vlaanderen hier aan tafel kwam.

Kijk eens op de 12de plaats, daar staat Chaver 3: dit team scoorde in Liga 1 een derde plaats in de voorbije competitie.
Op de 11de plaats staat het team Campina, dat is eigenlijk het team van Chaver 2. Zij speelden het voorbije seizoen in derde Nationale, haalden daar een tweede plaats.

Met andere woorden: wij zijn een jonge club die dit jaar voor het eerst een team mocht opstellen in Liga 2
We laten in de Beker Van Vlaanderen enkele teams achter ons die beduidend hoger zijn gekwalificeerd waarvoor mijn welgemeende felicitaties.

En natuurlijk gaan mijn felicitaties ook naar Daniël Buffel die met het team van Aarsele de eerste plaats haalde in de halve finale van de Beker van Vlaanderen.

mvg,
Paul Clement
Competitieleider Bridgeclub Dulcinea Jabbeke

07-03-2020 "Fot'o's nieuwjaarsreceptie"

Beste bridgers,

De foto's van de nieuwjaar receptie, de valentijn drive en het recreanten tornooi kan je bekijken door op deze knop te klikken. 

Edouard 

05-03-2020 "Uitslag vrije viertallen"

Beste,

Gisteren organiseerde Dulcinea zijn maandelijkse viertallentornooi. 
Er waren 5 deelnemende teams en dit is het resultaat:

1 - Anneke Descheemaecker, Christine Verrue, Liliane Wittebolle, Michel Van Zandijcke       72vp
2 - Martine De Kersmaecker, Tchoup De Ruyttere, Marc Braeckman, Hubert de Troch          68vp 
3 - Els Van Loo, Paul Clement, Elie Raes, Stephan Vanderhaeghe                                         65vp
4 - Christiane Deroo, Hubert Vermeulen, Edouard Coppens, Dirk Piepers                              58vp
5 - Marina Plancke, Annie Caus, André Jacques, Bernard Dereeper                                       47vp

Vorige maand was een team van Blankenberge te gast in 't Haeneveld
Ze speelden tegen 4 teams van Dulcinea
Uiteindelijk ging de overwinning naar het team van Anneke.
Blankenberge werd tweede, het verschil was slechts 1 vp

Ik heb van Roger Debree het voorstel ontvangen voor een revanche wedstrijd die wedstrijd zal doorgaan in 't Haeneveld op woensdag 25 maart
Wie wenst mee te spelen is van harte welkom
Graag even vooraf een bericht naar mij om je deelname te bevestigen

en op woensdag 1 april is er dan ons klassieke viertallentornooi
ook daarvoor kan je nu al inschrijven

Paul Clement

02-03-2020 "Recreantentornooi"

Beste bridgers,

Afgelopen zaterdag werd een voorronde van het VBL-recreantentornooi door Dulcinea georganiseerd in Sarkoheem Zerkegem. Na afloop is jullie voorzitter met enige tevredenheid huiswaarts getrokken want het was werkelijk een groot succes. De redenen daarvan zijn veelvuldig; je vindt ze hieronder maar eerst iets over de resultaten die je kan vinden – samen met een bespreking van de gespeelde giften – op de website van VBL: http://classics.vbl.be/messeranalyse.aspx?map=100000&file=uitslagtornooi200229WVL.xml

Alhoewel de Dulcinealeden in beide speelrichtingen de overwinning aan bezoekers moesten laten, zijn toch heel wat fraaie resultaten geboekt. Acht paren haalden meer dan 50%, drie paren konden zich via twee podiumplaatsen en een 4e plaats zelfs kwalificeren voor de finale eind maart en ook de moyenneprijs bleef bij Dulcinea. De namen en procenten vind je via bovenstaande link. Dikke proficiat uiteraard, ook voor alle anderen die het beste van zichzelf hebben gegeven maar op een portie pech zijn gebotst. Tenslotte zaten er heel wat redelijk venijnige giften in het pak.

En nu de tevredenheidsargumenten:

 1. een dikke 20 van onze leden hebben deelgenomen, samen met ongeveer 40 spelers aangesloten bij nog 12 andere West-Vlaamse bridgeclubs maar waaronder ook nog veel bekende gezichten van onze drives; samen 64 spelers of 16 volle tafels (meest bijgewoonde voorronde van gans Vlaanderen) .
 2. alle vooraf ingeschreven spelers vonden tijdig de weg naar het enigszins afgelegen Zerkegem zodat we stipt konden beginnen.
 3. het ruim aantal deelnemers was ook het bestuur van VBL niet ontgaan; zowel de voorzitter als ondervoorzitter VBL tekenden present en hielpen zelfs mee (elektronische registraties).
 4. organisatorisch verliep alles zeer vlot; het bleek nogmaals dat bestuurders van een vereniging er vooral zijn om (met plezier) te werken, hoewel volgens sommigen een voorzitter zich daar enigszins kan/mag aan onttrekken om in de plaats met hart en ziel te spelen; een grote merci aan allen die hebben meegewerkt.
 5. het spelen zelf verliep ook zeer gedisciplineerd; het vooropgesteld tijdschema kon perfect gevolgd worden.
 6. het spelen verliep ook in een vrolijke stemming zoals het recreanten past (ook al bleken sommige spellen een nogal harde noot); tegelijkertijd bleef het voldoende stil en rustig om elkeen geconcentreerd te laten blijven.
 7. tijdens het spelen hebben veel van onze leden voor het eerst kunnen kennis maken met bridgemates en kunnen vaststellen hoe handig dat is.
 8. de koffie en taart in de pauze werden zeer gesmaakt; het geroezemoes dat daarmee gepaard ging, bevestigde de indruk van algemene tevredenheid bij alle aanwezigen die zich deze namiddag niet zullen hebben beklaagd ondanks het voor sommigen toch wel een verre verplaatsing was.
 9. er bleek na afloop zelfs een uitslag te zijn en de resultaten vielen nogal mee voor de spelers van Dulcinea (zie hoger);
 10. na afloop hadden de bestuurders nog net genoeg energie over om alles netjes op te ruimen, de afwas te doen, de inventaris op te maken en een bestemming te geven aan enkele overgebleven stukken taart.

Hartelijk dank nogmaals aan alle deelnemers om op te dagen en welgezind mee te spelen en aan de medewerkers voor de inzet. Op naar de volgende editie?

 

Johan Verhaeghe

28-02-2020 "Berby Blankenberge-Dulcinea"

Beste bridgers,

Gisteren was Bridgeclub Blankenberge te gast in 't Haeneveld voor een klein viertallentornooi. 
Een team van Blankenberge nam het op tegen 4 teams van Dulcinea.

het resultaat:

1 - Anneke Descheemaecker, Liliane Wittebolle, Marc Braeckman, Hubert De Troch           68vp
2 - Roger Debree, Aloysius Van Den Bossche, Jos Hoebeeck, Hugo Willem                        67vp
3 - Marina Plancke, Paul Cardinael, André Jacques, Bernard Dereeper                               58vp
4 - Jo Nachtergaele, Stephan Vanderhaeghe, Els Van Loo, Paul Clement                           56vp
5 - Christiane Deroo, Jacqueline Van Daele, Danièle Nazari, Hubert Vermeulen                 50vp

Ook volgende week kan je bij ons viertallen
We organiseren het maandelijks viertallentornooi op woensdag 4 maart
Graag vooraf inschrijven met een mailtje naar mij of naar dulcineabridge@gmail.com

Je schrijft bij voorkeur in met een volledig team
Als je als paar inschrijft, dan kijk ik uit naar een nevenpaar
Als je geen partner hebt, dan kijk ik uit naar een team waarin je kan spelen

mvg,
Paul

20-02-2020 "Uitnodiging BC Blankenberge"

Beste bridgers,
 
Ik heb een bericht gekregen van Bridgeclub Blankenberge
dat zij volgende woensdag 26 02 graag een viertallenwedstrijd willen spelen tegen een team (of enkele teams) van Bridgeclub Dulcinea Jabbeke
 
De wedstrijd zal doorgaan in 't Haeneveld, aanvang om 14:00
 
Uiteraard gaan we graag in op deze uitdaging
heb je interesse om mee te spelen?
graag een mailtje naar mij
 
mvg,
Paul

10-02-2020 "Valentijn drive en prijsuitreiking"

Dag vrienden en vriendinnen van bridgeclub Dulcinea,

Welke koppels hebben zich gevormd voor de Valentijndrive?
Wie wint de drive en de gegraveerde champagneglazen van onze bridgeclub?
Welke prijzen krijgen de kampioenen?
The answer is blowing ...❤l❤ ♫ ♪

Voor late beslissers, schrijf je nu in!

We starten om 18u30 met een aperitief en en vieren de kampioenen.

Wij zorgen voor een gezellige bridgeavond gekruid met wat poëzie, tussen de drives door een viertal heerlijke gerechtjes met als afsluiter een dessertbordje.

Na de drive worden nog enkele champagneflessen verloot…

We kijken er naar uit!

Martine, Mieke, Paul & Bernard

08-02-2020 "Wintercompetitie liga 2 & 3"

Beste bridgers,

Gisteren speelden de bridgers van Dulcinea de laatste competitiewedstrijd. Beide ploegen trokken naar Heule, waar Bridgeclub Groeninge zijn lokaal heeft in 't Brugske.
De opdracht van de teams was duidelijk:

Dulcinea 2 verdedigde een mooie tweede plaats in de rangschikking
Dulcinea 1 wou na twee zware nederlagen nog eens bewijzen zijn plaats in Liga 2 waard te zijn en misschien konden we in de rangschikking nog een plaats stijgen.

De atmosfeer was eindeseizoens in wezen had niemand nog iets te winnen of te verliezen en in de pauze was er voor iedereen taart als attentie om het seizoen af te sluiten.
Gemoedelijke atmosfeer, ja maar we spelen wel om te winnen. Tussen twee en vier blies de orkaan Dulcinea in Heule als was het de storm Ciara. Half wedstrijd leek alles gespeeld.

Dulcinea 1 had een voorsprong van meer dan 40 imps en ook Dulcinea 2 stond ruim aan de leiding maar na de taart is de orkaan gaan liggen. Groeninge begon aan de remonte.
Dulcinea 1 is er nog in geslaagd een kleine voorsprong te behouden. Ze wonnen de wedstrijd uiteindelijk 14-16.

Maar Dulcinea 2 werd volledig weggespeeld. Eindresultaat: 22-8, een zware nederlaag maar we behouden wel de tweede plaats.

Conclusies aan het einde van de competitie:

Dulcinea 1 draaide goed mee in Liga 2. We kenden een erg sterke start van de competitie en draaiden mee in de bovenste helft van de rangschikking.
De terugronde was minder, met enkele zware nederlagen zodat we uiteindelijk eindigen op een zevende plaats. De overwinning gisteren volstond niet om een plaats te stijgen.

De titel in Liga 2 gaat naar het team van Blankenberge met Jos Hoebeeck als kapitein. We wensen het team van Blankenberge van harte proficiat.
Dulcinea 2 kende een verrassend goed seizoen. Enkele ruime overwinningen zorgen voor een verdiende tweede plaats. Daarmee is het hele team gelukkig.

Maar bovenal hebben we genoten van het leuke viertallenbridge en de goede atmosfeer aan tafel tijdens alle wedstrijden. Fair play en speelplezier blijkt bij alle teams te primeren.
We kijken dus nu al uit naar de wedstrijden van het seizoen 2020-2021. Ondertussen is het viertallenseizoen nog niet afgelopen.

Na de competitie volgt de Beker van Vlaanderen. De halve finale wordt gespeeld in de Witte Beer op 7 maart 2020. Ik reken erop dat enkele teams van Dulcinea deelnemen aan die halve finale.
interesse: Je kan mailen naar paultjeclement@gmail.com of naar dulcineabridge@gmail.com

Je kan me natuurlijk ook persoonlijk aanspreken. Het moet tenslotte niet allemaal via mail gebeuren.  We komen elkaar vaak genoeg tegen aan de bridgetafel.

mvg,
Paul

06-02-2020 "Uitslag vrije viertallen"

Beste bridgers,

De uitslag van de vrije viertallen van woensdag 05 februari

 1. Anneke Descheemaecker, Michel Van Zandijcke, Johan Clybouw, Luc Vandepitte     63vp
 2. Marc Braeckman, Hubert De Troch, Dirk Piepers, Didier Deforche                              51vp
 3. Jo Nachtergaele, Stephan Vanderhaeghe, Christiane Deroo, Paul Clement                40vp
 4. Marina Plancke, Annie Caus, Simone Priem, André Jacques                                       25vp 

Paul Clement

02-02-2020 "Wintercompetitie liga 2 & 3"

Beste bridgers,

Dulcinea 2 scoorde in Veurne 25 vp en vorige week nog eens 24 tegen Waregem. We bereikten de tweede plaats en mochten even dromen van de titel in Liga 3B.

Gisteren stond de wedstrijd tegen Groeninge, de leider op het programma. Half wedstrijd schiet er van onze titeldromen niet veel meer over.

Dulcinea 2 ondergaat de wet van de sterkste. Groeninge scoort 81 imp, tegen 16 voor Dulcinea. We verliezen de wedstrijd 4-25 maar we behouden wel de tweede plaats.

Als we die tweede plaats kunnen vasthouden, dan was dit voor Dulcinea een succesvol competitiejaar en ook als dat niet lukt zal je ons niet horen klagen

Ook Dulcinea 1 moest het opnemen tegen de leider. Blankenberge was te gast in 't Haeneveld. Half wedstrijd leken we stand te houden. Dulcinea had zelfs een kleine voorsprong: 37-35 maar daarna brak de veer.

In de tweede helft scoorden we nog 13 imp, tegen 47 voor Blankenberge. Eindresultaat 10-20, de derde nederlaag op rij. 

Volgende week krijgen we in Groeninge nog een kans om van de voorlaatste plaats weg te geraken we gaan ervoor.

Volgende woensdag kan je proeven van viertallenbridge. Zoals elke maand organiseert Dulcinea de vrije viertallen. Je bent van harte welkom met je team.

Ik verwacht ook nog enkele inschrijvingen voor de Valentijnsdrive op 13 februari en om de kalender vol te maken: recreantentornooi West Vlaanderen op 29 februari in Sarkoheem

mvg,
Paul

01-02-2020 "Viertallen tornooi"

Beste bridgers,

Volgende woensdag 5 feb organiseert Dulcinea zijn maandelijks viertallentornooi. Graag vooraf even laten weten dat je meespeelt

Je schrijft in per team maar als je een vierde man nodig hebt of een nevenpaar dan help ik je wel even.
 
Je kan uiteraard ook nog altijd inschrijven voor de Valentijndrive op 13 feb
en voor het recreantentornooi op 29 feb.
 
Paul Clement

27-01-2020 "Wintercompetitie liga 2 & 3"

Beste bridgers,

De viertallenspelers zijn voor onze tegenstanders het gezicht van onze club. Ze zijn onze ambassadeurs.

Daarom zijn we er trots op dat hun gedrag aan tafel onberispelijk is, of het bridgen mee of tegenvalt, je zit aan tafel voor het bridgeplezier van je tegenstanders.

Uiteraard betekent dit niet dat je hen enkele slagen cadeau moet doen maar wel dat je blijkt geeft van appreciatie van hun spel en in alle omstandigheden je goede humeur behoudt. De sfeer aan tafel is zeker even belangrijk als het resultaat.

We zorgen natuurlijk ook altijd voor een hartelijke ontvangst van de clubs die bij ons op bezoek komen en soms mag het wel eens iets meer zijn.

Gisteren waren twee teams van Waregem onze gasten. De dames van Dulcinea 2 hadden gezorgd voor cake en taart. De spelers van Waregem, en ook de spelers van Dulcinea 1 waren aangenaam verrast. Waregem heeft de lekkere taart zelfs vermeld op het wedstrijdblad.

Het is de bedoeling dat iedereen die bij ons komt spelen na afloop van de wedstrijd al verlangt naar de confrontatie van het volgende competitiejaar. Dit was gisteren zeker het geval. 

Dank je wel, Nicole, Lena, Katrien en Anneke en daarbovenop hebben jullie ook nog 24 vp gewonnen.

Inderdaad, na de 3-25 overwinning in Veurne veroverde Dulcinea nu de scalp van Waregem. Een 24-6 overwinning doet ons misschien wel dromen van de titel in derde Liga.

Die titel is nog veraf, want het eerste geplaatste Groeninge won 25 vp en ze behouden dus een ruime voorsprong maar Dulcinea staat wel mooi tweede, met een reserve van 13 vp op Bouwbedrijf.

Dulcinea 1 verliep het minder goed. Het resultaat van de wedstrijd : 10-20 en in de rangschikking een duik naar beneden.
We staan nu samen met Waregem op de 6de plaats met 179 vp. Groeninge staat net voor ons met 181 vp. Dat is dus een beetje drummen onderin.

Volgende week komen Blankenberge en Groeninge naar Jabbeke. De leiders in beide competities. We moeten het beste van onszelf geven.

mvg,
Paul

20-01-2020 "Wintercompetitie liga 2 & 3"

beste bridgers,

Dit weekend nam de bridgecompetitie de draad weer op na de winterstop. Beide ploegen van Dulcinea maken de verplaatsing naar Veurne.

Voor Dulcinea 1 spelen Jacqueline, Paul, Dirk en Frans. Voor Frans is het zijn eerste optreden. Hij is waarschijnlijk een beetje zenuwachtig.

Voor Dulcinea 2 komen Nicole, Lena, Anneke en Katrien aan tafel. Ze krijgen een lekker brokje voorgeschoteld.

Half wedstrijd hebben ze een voorsprong opgebouwd van 6-58. De wedstrijd lijkt al gespeeld en Dulcinea gaat verder op zijn elan.

Uiteindelijk winnen ze met de maximumscore: 3-25.
Hartelijke felicitaties voor het team van Nicole. In de rangschikking komen ze op een mooie tweede plaats.

Voor Dulcinea 1 is het een heel ander verhaal. Zij zitten in de hoek waar de klappen vallen. Dirk en Frans bieden een 6 ruiten, die door Veurne gemist wordt maar even later missen ze een slem in schoppen, dat Veurne wel biedt.

En op gift 13 verslikken ze zich in een groot slem. Veurne stelt zich tevreden met 6 Harten, Dulcinea bidt er 7. 
12 slagen aan beide tafels, maar een winst van 14 imp voor Veurne

Op gift 16 ga ik dan voor 1100 in 5 harten gedubbeld min 4. Aan de andere tafel spelen ze 4 harten min 3, maar zonder dubbel. Het verschil is 800 punten, nog eens goed voor 13  imp.

Half wedstrijd heeft Veurne een voorsprong van 45-37 en het wordt niet beter in het tweede gedeelte. 
Er worden veel kleine contracten gespeeld, maar Veurne haalt bijna altijd een betere score dan Dulcinea. Eindresultaat: we verliezen 22-8.

We zakken in de rangschikking naar de vierde plaats. Jammer maar toch nog altijd een mooie plaats.

mvg,
Paul

14-01-2020 "Valentijndrive"

Liefde is … samen naar de slem

Dag vrienden & vriendinnen van bridgeclub Dulcinea,

Je komt toch ook op donderdag 13 februari 2020 naar de Valentijn drive & Kampioenenviering (winterkampioenen)!
We starten om 18.30 u met een aperitief en bieden verder tussen de drives door een mini walking dinner aan.
Daarbij serveren we veel bridgeplezier,  een viertal heerlijke hapjes en een dessert.
Dat alles voor 25 euro.

Bij de Valentijndrive spelen we niet met onze vaste partner maar kiezen iemand waar we gewoonlijk niet mee spelen.

De heren nodigen uit, de dames nodigen uit … ’t maakt niet uit!
Speelt een dame met een dame, een heer met een heer of toch liever hetero, alles kan als je maar vreemd gaat!
Wil bij de keuze van een partner liever geholpen worden, dan kan je een beroep doen op Paul!

Voor de praktische kant van de organisatie is het voor ons makkelijk als we vooraf weten met hoeveel we zijn.  Stuur je  ons een mailtje als je afkomt!

De inschrijving is officieel na overschrijving van 25 euro (met vermelding van je naam) op rekeningnummer:
Bridgeclub Dulcinea vzw BE92 1431 0616 8423

13-01-2020 "Recreanten tornooi"

Beste bridgers, leden en sympathisanten van Dulcinea,

Zoals aangekondigd in de nieuwjaarstoespraak heeft Dulcinea zich tegenover de Vlaamse Bridge Liga ertoe verbonden mee te werken aan de organisatie van een groots opgezet recreantentornooi.

In de verschillende VBL-districten  worden een of meer schiftingstornooien ingericht door een lokale bridgeclub. Dulcinea doet dat dus voor West-Vlaanderen.

Zoals de benaming laat uitschijnen, richt dit tornooi zich vooral tot de gemiddelde gezelligheidsspelers en niet tot top- en competitiespelers (met uitz. liga 3, de laagste reeks). Precies het overgrote deel van onze spelers dus. Dat is ook de reden waarom Dulcinea zich als organisator heeft aangeboden.

Overigens heeft VBL criteria opgesteld om te bepalen wie als "recreant" wordt aanzien en dus kan deelnemen: lid zijn van VBL, maximaal 100 masterpoints (staat vermeld op je lidkaart VBL), geen competitie gespeeld tenzij in liga 3.

Het W-Vl schiftingstornooi hebben we gepland op zaterdag 29 februari 2020 om 14h00 in Zaal Sarkoheem te Zerkegem. We hebben deze datum speciaal gekozen omdat het over een extra dag in het jaar 2020 gaat en dus meer kandidaat-spelers minder andere verplichtingen zullen hebben.

Ik wil bij deze dan ook een warme oproep doen om zich alvast massaal als deelnemer aan te melden. Jullie begrijpen vast dat de uitstraling van onze club mee afhangt van een geslaagd tornooi en dat begint bij ... veel deelnemers. Het best kunnen jullie zich aanmelden via ons mailadres of bij onze tornooileider Paul. Wij zorgen dan wel voor de verdere formaliteiten die VBL voorziet (inschrijving per mail aan VBL).

In bijlage vinden jullie de tekst van een mail die VBL vandaag aan de verschillende bridgeclubs heeft gestuurd met de vraag die te verspreiden evenals nog een flyer met informatie over het tornooi, oa de zeer democratische inschrijvingsprijs van 5 euro per speler waarvoor je niet alleen de drive zelf aangeboden krijgt maar eveneens koffie en taart tijdens de voorziene pauze.

Dulcinea voorziet nog een specifieke eigen flyer die eerstdaags zal afgeleverd worden door de drukker. Deze zal dan ook tijdens de drives in Haeneveld verspreid worden.

Uiteraard zal het bestuur bijkomende inspanningen leveren om de andere West-Vlaamse clubs te stimuleren hun leden naar ons evenement te sturen.

Mochten jullie zelf vrienden of kennissen hebben bij andere (eventueel wat verder afgelegen) clubs, probeer hen dan ook warm te maken voor deze bridgenamiddag die een ware propagandanamiddag voor ontspannend bridge belooft te worden.

Johan Verhaeghe,
voorzitter

10-01-2020 "Uitslag viertallen"

Uitslag van het viertallen tornooi van woensdag 8 januari

1 - Marc, Hubert, Norma, Martin
2 - Jacqueline, Elie, Stephan, Paul
3 - Marina, Annie, André, Bernard

Paul Clement

07-01-2020 "Full house"

Dag vrienden en vriendinnen van bridgeclub Dulcinea,

Het feestcomité was heel tevreden met de grote opkomst voor de nieuwjaarsdrive. We konden samen genieten van een heerlijk aperitief en tussendoor van de smaakvolle bakkunsten van Martine, Mieke en Simone, waarvoor dank!
Ook dank aan Paul die de drive weer in goede banen leidde.

Een belangrijke datum om in je agenda te noteren is 13 februari 2020, dan is er de Valentijndrive en kampioenenviering (winterkampioenen).
Bij de Valentijndrive gaan we er van uit dat we niet met onze vaste partner spelen, maar we zoeken iemand waar we nog niet mee speelden.

Dus dames en heren kijk nu al uit naar een geschikte partner! Dames nodigen uit of heren nodigen uit???

’t Is voor de rappe! In onze moderne maatschappij kan het ook dat dames met dames spelen en heren met heren alles kan…als je maar eens vreemd gaat!😄

Meer details over de Valentijndrive volgen bij de officiële uitnodiging, want het feestcomité kijkt nog uit voor een traiteur om eventueel tussen de drives door tapas te kunnen aanbieden…

We kijken er naar uit!

Het feestcomité

01-01-2020 "Nieuwjaars wensen"

Beste bridgers van en bij Dulcinea,

Bij wijze van voorgift op de nieuwjaarsdrive wensen we jullie reeds vandaag op oudejaar een allerleukst nieuw bridgejaar 2020. Een jaartje waar je de juiste kaarten op het juiste moment krijgt of ziet vallen maar bovenal een jaar waarin ook buiten de bridgezaal de wind  mag meezitten (naar de gevleugelde uitspraak van Pierre).

We herinneren eveneens aan het vervroegde aanvangsuur 13h30 voor de nieuwjaarsreceptie. Het feestcomité zal zoals gebruikelijk zijn beste beentje voorzetten opdat het mag smaken ...
Wil je aanwezigheid per reply bevestigen mocht je dat nog niet hebben gedaan.

Prosit,

het bestuur