Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

27-10-2019 "Bridge op 1 november"


Beste bridgers,

Op vrijdag 1 november kan jullie hobby gewoon doorgaan op de drive in 't Haeneveld.
Mvg,
 
Paul & André

19-10-2019 "Winter competitie liga 2& 3"


Beste bridgers,

Een week lang stond Dulcinea 1 aan de leiding in Liga 2 maar mooie liedjes duren niet lang. Gisteren was Veurne te gast in 't Haeneveld. Voor Dulcinea speelden in Liga 2 Norma en Martin, Luc en Geert en in Liga 3 vormden Nicole, Lena, Anneke en Katrien het team.

Half wedstrijd had Dulcinea 1 een kleine voorsprong opgebouwd. Dulcinea 2 stond licht in het verlies maar de tweede wedstrijdhelft toonde een ander beeld.

Uiteindelijk verloor Dulcinea 1 met 14-16. Een kleine nederlaag maar Blankenberge en Waregem wonnen ruim tegen Groeninge en de Witte Beer. Resultaat: Dulcinea ruilt de koppositie in voor de derde plaats.

Dulcinea 2 won de wedstrijd 17-13. Een mooi resultaat, en een bank vooruit, van 3 naar 2. Er waren geen kandidaten voor een kus van de juffrouw.

Halfweg de heenronde scoren beide teams een gemiddelde van meer dan 16 vp per wedstrijd. Proficiat aan alle deelnemers.

Bridge is niet echt een publiekssport maar toeschouwers zijn toch welkom. Het is voor de spelers leuk als er iemand komt kijken. Daarmee geven de toeschouwers blijk van betrokkenheid bij de teams van Dulcinea.

Gisteren zat Marc in de tribune en na de wedstrijd kregen we nog bezoek van Daniël, voorzitter va de bevriende bridgeclub van Waardamme. Uiteraard gaf Daniël een beetje uitleg wat Dulcinea 2 allemaal beter had kunnen doen.

Ik citeer Bill Gates: everyone needs a coach. It doesn't matter whether you play baskettball, tennis, gymnastics or bridge.

Daniël neemt de woorden van Bill Gates ter harte en dank zij zijn adviezen gaan we beter bridgen.

Met het herfstverlof ligt de competitie even stil. Op 9 11 trekt Dulcinea 1 naar Waregem en Dulcinea 2 gaat naar Kortrijk voor de wedstrijd tegen Groeninge. We wensen hen succes.

mvg,
Paul
competitieleider Bridgeclub Dulcinea Jabbeke

13-10-2019 "Winter competitie liga 2 & 3"


De derde speeldag van de bridge interclub

De twee ploegen van Dulcinea maken de verplaatsing naar Roeselare. Voor Dulcinea 1 spelen Jacqueline, Paul, Marc en Eddy. Voor Dulcinea 2 spelen Nicole, Leen, Liliane en Christine en we hebben in Roeselare getoond dat we kunnen bridgen.

Op de eerste gift van de wedstrijd missen Jacqueline en Paul een opgelegde manche die aan de andere tafel uiteraard wel wordt geboden.

Ik vrees even dat de toon van de wedstrijd gezet is maar we leggen in de eerste helft verder geen kaart meer verkeerd. Resultaat: half wedstrijd liggen we 20 imps voor.

Ook Dulcinea 2 heeft aan de pauze een comfortabele voorsprong in tegenstelling tot vorige week blijven we gefocust en we doen er dus vlot nog 10 imps bij.

Eindresultaat: 
Dulcinea 1 wint 21-9.
Dulcinea 2 doet het nog iets beter: zij winnen 22-8

Een leuk detail voor de bridgers van Torhout: In het derde liga team van Roeselare speelt Annie Pecceu. Zij is de zus van Christine Pecceu, die vorige donderdag 70% scoorde.

In Liga 2A staat Dulcinea na drie wedstrijden aan de leiding.
In Liga 3B staan we op een mooie derde plaats.
De competitiespelers zetten de bridgeclub op de kaart. Dit is erg belangrijk voor de uitstraling van onze bridgeclub.

We speelden in Roeselare een leuke wedstrijd. Niet alleen het resultaat viel mee maar we werden in Roeselare zeer hartelijk ontvangen.

Paul

07-10-2019 "Winter competitie liga 2 &3"


Best bridgers,

Op de tweede speeldag stond voor Dulcinea 1 de klassieke derby tegen de Witte Beer op het programma. Beide teams zijn vorig jaar gepromoveerd uit Liga 3. Het was dus een krachtmeting van de nieuwelingen. Laten we maar zeggen een zespuntenwedstrijd.

Dulcinea schoot snel uit de startblokken. Halfweg leek de wedstrijd gespeeld met een 64-24 voorsprong voor Dulcinea maar na de onderbreking was de scherpte eraf.

Witte Beer kon de achterstand matigen tot een 80-67 eindstand in vp: 17-13 en ruimere overwinning was zeker mogelijk maar toch proficiat aan Paul, Marc, Dirk en Robert.

Aan de leiding in Liga 2A staat Blankenberge (Jos & Marc) met 36 vp. Tweede plaats Waregem en dan Dulcinea ex aequo met Roeselare. Volgende week dus de strijd voor brons: Roeselare-Ducinea

Dulcinea 2 nam een snipperdag, ze waren bye.

in Liga 2B won Chaver 4 met Erik De Visschere en Tine Van Eeghem 18-12 van de Kollebloem (Puurs)

Paul

04-10-2019 "Uitslag viertallen"

Resultaat van het viertallentornooi op 02 10 2019

  1. Els Van Loo, Paul Clement, Elie Raes, Stephan Vanderhaeghe           53vp
  2. Pierre Berger, Eddy Lenaers, Marc Braeckman, Hubert De Troch        50vp
  3. Marina Plancke, Annie Caus, André Jacques, Bernard Dereeper         45vp
  4. Greta Yde, Hugo Desimpel, Tine Hessels, Rosa Dufour                        38vp
In november viertallen we op woensdag 6 nov, iedereen welkom