Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Inleiding virtuele viertallen

Hallo kapiteins,

Onze "VBL Virtuele Viertallen" competitie gaat van start !
We konden op bijzonder veel interesse rekenen, getuige de inschrijving van maar liefst 70 ploegen, wauw !
We gaan alvast met veel goesting van start.
Dit bericht bevat (hopelijk) alle informatie die jullie nodig hebben. Als jullie nog vragen hebben, aarzel dan uiteraard niet ons te contacteren.
 
De formule ziet er als volgt uit :
 • We starten met een Swiss voorronde van 5 speeldagen
 • Na deze voorronde is de top-8 gekwalificeerd voor de kwartfinales.
  De winnaars van deze kwartfinales spelen verder de halve finales, met erna de kleine of grote finale.
 • De ploegen buiten de top-8, spelen nog 3 wedstrijden verder in Swiss-formule, en zullen op die manier strijden voor de plaatsen 5 en volgend.
  De verliezende kwartfinalisten vallen terug in deze Swiss ronde (en krijgen een forfetaire VP score van 14 voor de ronde die ze niet meededen) en zullen daar nog 2 wedstrijden spelen. 
 • De 1e speeldag werd volledig willekeurig opgesteld (met behulp van Excel random functies).
 • Alle gedetailleerde informatie (contactinfo, uitslagen, rangschikking, ...) zal uiteraard altijd terug te vinden zijn op onze specifieke webpagina : https://vbl.be/online-viertallen/
 
Voor alle informatie en details verwijzen we ook graag naar ons reglement (https://vbl.be/swfiles/files/Reglement-Virtuele-Viertallen-2021-Q1.pdf).
Hierbij nog eens de belangrijkste punten :
 • De kapitein van de thuisploeg is verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd op BBO.
 • 1 wedstrijd = 20 giften
 • Het plannen van de wedstrijd gebeurt bij voorkeur in onderling overleg. Indien toch geen datum kan gevonden worden, stelt het reglement dat er op woensdagavond om 20h gespeeld wordt.
  Uiterlijke deadline voor elke speeldag = donderdagavond 23h59.
 • IMP-Score van beide teams dient door de kapitein van de thuisploeg gemaild te worden naar "VBL.Virtuele.Viertallen@gmail.com" (met kapitein uitploeg in kopie)
 • Het betreft een volledig vrijblijvende, recreatieve competitie. We hopen dus op de fair-play van iedereen en dringen er op aan dat iedereen het voor elkaar tracht plezierig te houden. 
  Toch kan het zijn dat er een arbitrage gevraagd wordt. Het reglement voorziet de nodige informatie hieromtrent, gelieve dus aan te vragen op de beschreven manier en voorzien van alle gevraagde  informatie.
 • Omdat we op BBO spelen, is het self-alert systeem van toepassing. Dit betekent concreet dat elke speler zelf zijn eigen alerteerbare bieding dient te alerteren, dit door de nodige (beknopte) uitleg te geven in de daarvoor voorziene tekstbox, vóór de bieding geplaatst wordt. Het alert-icoon alsook de gegeven uitleg is uiteraard enkel beschikbaar voor de tegenstanders (en dus niet voor de partner). Indien er bijkomende uitleg nodig is, kan de tegenstander dit vragen door nogmaals op "Uitleg" te klikken, of eventueel in een chat met enkel de specifieke tegenstander (dus niet voor de hele tafel).
 • Een "undo" vragen is toegelaten, maar enkel bij een echte misclick. De aanvraag dient uiteraard zo snel mogelijk te gebeuren na de misclick, en dus niet nadat je al verder geboden of gespeeld hebt. Verstrooid of te snel een verkeerde kaart spelen of verkeerde bieding doen, is een technische fout en dus géén misclick.
  Nogmaals, het betreft een recreatieve competitie, houdt het ook met deze regel eerlijk en plezant voor iedereen.
 
In bijlage en/of op de website vinden jullie het schema voor deze 1e speeldag, en dit zowel voor Nationale als voor Liga.
Deadline voor deze 1e speeldag is dus donderdag 14 januari 2021. De resultaten van alle wedstrijden dienen in ons bezit te zijn uiterlijk 23h59.
 
De volgende communicatie wordt voorzien na het afronden van deze 1e speeldag. Vrijdag 15 januari mogen jullie dus (voor de middag), het schema voor de 2e speeldag verwachten.
 
Voor de ploegen die nog niet zo bekend zijn met het spelen en/of creëren van viertallenwedstrijden op BBO :
 1. Raadpleeg zeker de handleiding hieromtrent : https://vbl.be/swfiles/files/BBO_Creatie_Viertallenmatch.pdf
 2. Probeer het zeker al eens uit op voorhand
 3. Opgelet: enkel BBO-accounts van minstens 2 weken oud én met meer dan 100 logins, kunnen een viertallenwestrijd opzetten.
  Als jullie niemand in jullie team hebben die aan deze voorwaarden voldoet, contacteer ons dan zodat we samen een oplossing kunnen zoeken.
 4. Neem gerust contact met één van de organisatoren voor hulp :
En last but not least: wij wensen alle deelnemers alvast veel plezier en succes.
 
Met vriendelijke groeten,
Tom en Rutger