Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Beste bridgers. De uitslagen van de virtuele competitie zijn weer te vinden door in de zijbalk "Virtuele viertallen" aan te klikken.

15-01-2021 | Stepbridge update


16 01 2021
Els & André   62,96   Geert & Simone   37,04

15 01 2021
Bob & Paul   52,26   Hubert & Stephan   47,74
Els & Paul   53,37   Luc & Ann   46,63
Françoise & Huguette   50,58   Simone & Geert   49,42

14 01 2021
Paul & Jo   50,70   Elie & Stephan   49,30
Edouard & Paul   52,46   Simone & André   47,54

Paul Clement

14-01-2021 | Feniks Glenrothes Cup


Beste bridgers,

De bekerwedstrijden worden vlot afgewerkt en het klassement blijkt een juiste weergave te zijn van de onderlinge krachtsverhoudingen.

Persoonlijk ben ik erg tevreden over het opzet van de Feniks Glenrothes Cup en de gevolgde formule, maar dat betekent nog niet dat jullie die mening delen.

Ik sta natuurlijk altijd open voor opmerkingen en tips voor verbetering. Bovendien is er de vraag: doen we dit éénmaal of komt er een tweede en derde editie?

Ik kijk uit naar jullie feedback

mvg,
Paul

13-01-2021 | Virtuele viertallen


Beste bridgers,

Er is nog altijd geen live bridge. Omdat de interclub competitie voorlopig niet kan doorgaan organiseert de Vlaamse Bridge Liga een online competitie onder de titel virtuele viertallen.

We nemen deel aan die competitie met een team Houtland en gisteren kregen we onze vuurdoop. Onze tegenstanders waren een team van Bridgeclub Edegem.

Voor team Houtland speelden Luc Walcarius, Geert Werbrouck, Marc Braeckman en Paul Clement. Om 20:00 begon de wedstrijd en ik kreeg mijn eerste dertien kaarten.

Marc opent de bieding 1SA. Ik heb 11 punten, vierkaart schoppen. Ik ben van plan 3 klaveren te bieden, puppet stayman, maar rechts van mij komt er een bod van 3 klaveren. Lap, tis weer vandadde. Zal het de hele avond zo zijn?

We hebben natuurlijk niets hierover afgesproken. Schoppen bieden belooft een vijfkaart. Dat kan ik niet doen. Ik heb ook een vijfkaart ruiten en die bied ik dan maar. Partner zal toch niet passen hoop ik. Nee hij biedt en maakt 3SA.

Marc heeft wel een vierkaart schoppen. De andere tafel biedt en maakt 4 schoppen. We verliezen ons eerste impje maar dat is niet erg. Het gaat vandaag niet over het verschil tussen 400 en 420. Het is viertallen, dat is manches bieden en maken.

Dus spelen we board nr 2. Wij bieden 4 harten, door Marc goed afgespeeld en gemaakt. De andere tafel gaat down in hetzelfde contract. Dat zijn 13 imps voor ons, we nemen de leiding.

Maar dan spelen Luc en Geert 1 ruiten, gemaakt +2, goed voor 110. Onze tegenstanders verkiezen 3 SA, ook 2 overslagen, dat rekent af op 660. Dus 11 imps voor Edegem en 2 boards later gaan Luc en Geert down in 3SA. Edegem kiest aan de andere tafel voor 4 schoppen, netjes gemaakt. Nog 10 imp voor Edegem.

Half wedstrijd staat Edegem aan de leiding met 23-31

Op board 13 moet ik 5 klaveren spelen. We hebben een 5-5 fit in klaveren en een 4-4 fit in schoppen. Op het eerste zich een slechte keuze voor ons.

5 klaveren is niet te maken, ik ga eentje down. De andere tafel zit in 4 schoppen. In theorie een beter contract maar Luc heeft 5 schoppen tegen. Hij legt een dubbeltje en het contract gaat 3 down, 800 voor ons. Goed voor 12 imps en we komen gelijk.

Als het laatste bord op tafel komt staan we 41-39 voor. Quasi gelijkspel dus.

Edegem vindt dat ze nog iets moeten doen. Ze bieden 4 harten, en gaan 2 down. Aan de andere tafel stoppen Luc en Geert in 2 harten. Netjes gemaakt, goed voor 7 imps.

Einduitslag: Houtland 48-39 Edegem 2.
In vp: 12,30 - 7,70
en een goede start voor Team Houtland

volgende week een nieuwe uitdaging
--
Paul Clement

06-01-2021 | Een jaar vol verrassingen


Beste leden van Bridgeclub Houtland,

Het afgelopen jaar heeft absoluut niet gebracht wat we in onze nieuwjaarsbrief van 12 maanden geleden hebben gewenst. Ook op het vlak van het bridgen heeft dat microscopisch klein beestje onze plannen heftig door elkaar geschud. Ons nieuw lokaal, onze nieuwe naam, de eerste deelname in de competitie…. we hebben er amper kunnen van genieten.

Maar …. niet geklaagd. Er zijn ergere dingen in het leven en elk nadeel hep zijn voordeel zei een vermaard voetballer eens. Stilzitten is niet aan ons besteed en we hadden en hebben tijd genoeg om inspiratie en nieuwe ideeën op te doen om onze club - eenmaal de kust weer veilig is - onmiddellijk een nieuwe elan te geven.

In deze op het eerste gezicht donkere tijden hebben velen onder ons (onder impuls van Paul) het online-bridgen ontdekt. Wie hier nog niet aan toe is nodigen we uit om dit toch eens te overwegen. Je kan deelnemen met je (vaste) partner ofwel individueel. Neem contact op met Paul en je wordt in de brede bende van geroutineerde en minder geroutineerde spelers opgenomen. Doen !!!

Wat betreft de interclubcompetitie kenden we een meer dan behoorlijke start tot alles werd stilgelegd. Niet geklaagd want binnenkort start een online competitie waar onze club ook aan deelneemt.

Dit alles is te volgen op de website van onze vriend Edouard Coppens via de website www.dulcinea.buurtwijzer.be waarvoor onze bijzondere dank.

Maar iedereen onder ons kan ook zijn steentje bijdragen. We zijn immers op zoek naar een logo voor onze club. Wie inspiratie en ontwerptalent heeft kan zijn hersenspinsels naar ons doorsturen. Daarnaast zijn alle voorstellen welkom die onze club kunnen helpen om in de post-vaccinatie-periode de reguliere activiteiten zo snel mogelijk te hervatten.

Ik kijk alvast uit naar jullie reactie(s) evenals naar het heffen van een glas op de hervatting van onze activiteiten. Dan zullen de bubbels hopelijk alleen nog in ons glas terug te vinden zijn.

Genegen groeten en hou het veilig,

Jef Delrue

04-01-2021 | Virtuele Bridge competitie


Beste bridgers,

Terwijl voor live bridge de pauzeknop ingedrukt blijft organiseert de VBL een online bridge competitie. De competitie loopt over 8 wedstrijden te spelen tussen 8 januari en 11 maart.

A tempo: 1 wedstrijd per week

Luc Walcarius heeft me gecontacteerd met de vraag of ik een team wilde samenstellen en ik richt me nu tot jullie met de vraag wie er wilt meespelen?

Voor elke wedstrijd moeten 4 spelers opgesteld worden. Als we een team zouden vormen met 8 spelers dan moet je in principe 4 wedstrijden spelen en dat lijkt me goed te doen.

Het niveau van de deelnemers is wellicht vergelijkbaar met Liga 2. Dat hoeft je dus niet af te schrikken.

De wedstrijden worden gespeeld op bridge base online. Je moet dus een BBO identiteit (account) hebben. Dat is op bridgebase.com in een handomdraai geregeld en is gratis.

Wil je meespelen, stuur me dan een bericht. Niet lang aarzelen ik moet de teams aanmelden uiterlijk 04 jan 2021. 

En laat me afsluiten met je in 2021 veel bridgeplezier te wensen.

mvg,
Paul

31-12-2020 | Nieuwjaarswensen

Een fijn eindejaar en een voorspoedig maar vooral een veilig en gezond 2021.

Het bestuur

26-12-2020 | Glenrothes cup


Uitslag Glenrothes cup op 26 december 2020

Jef & Yves  51,97              Geert & Bob   48.03
André & Paul  61.63          Madeleine & Ludo  38.03

Cathy & Edouard  60,42    Madeleine & Ludo   39,58
Luc & Geert  58,03            Jef & Yves  41,97
Joost & Lionel  53,75         Anne & Kris   46,25
Rosa & Greta  53,07         Christiane & Els  47,93

Paul

12-12-2020 | Update Glenrothes Cup


Beste bridgers,

Op dit ogenblik zijn 12 paren ingeschreven voor de Glenrothes Cup. De inschrijvingen zijn nog open tijdens dit weekend. Zondagavond is de deelnemerslijst definitief.

In principe schrijf je in per paar maar ik laat de mogelijkheid open deel te nemen met een team van 3 of 4 spelers. Op die manier is het wellicht eenvoudiger je wedstrijden allemaal af te werken.

De competitie gaat maandag van start. Je hebt twee maanden de tijd om tegen alle deelnemende paren te spelen.

Als je een wedstrijd speelt voor de Glenrothes Cup dan komt het resultaat van die wedstrijd niet in aanmerking voor de gewone stepcompetitie, die blijft doorlopen.

Denk niet langer na en schrijf je nu in voor de Glenrothes cup. 

100% garantie bridgeplezier en als de corona het zou toelaten dan sluiten we de beide competities af met een bridgefeestje.

Paul

10-12-2020 | Glenrothes Cup


Beste bridgers,

Onlangs kregen jullie van mij een oproep om deel te nemen aan de Glenrothes Cup
De Glenrothes Cup is in principe een bridge parentornooi dat we betwisten op het online bridge platform van stepbridge.

In de mail die ik heb verstuurd heb ik je gevraagd in te schrijven met een vaste partner. 
Dat is de ideale formule maar ik kan me voorstellen dat je twee vaste partners hebt en dat je niemand in de kou wilt laten staan of dat je vreest te veel wedstrijden te moeten spelen in een te korte tijd.

Daarom wil ik de optie openhouden in te schrijven met een team van maximum 4 spelers. Om organisatorische redenen vraag ik je dan een kapitein aan te duiden. Die kapitein is het aanspreekpunt van je ploeg.

Ondertussen zijn er al 9 paren ingeschreven voor de Glenrothes Cup. Ik ga ervan uit dat er plaats is voor een maximum van 16 paren of teams.
Dus als je ambitie hebt om de Glenrothes Beker te winnen, de inschrijvingen zijn open.